Beyşehir Gölü’nde üç aydır süren su ürünleri av yasağı son buldu. Balıkçılar yapılan dua ve kurban kesilmesinin ardından "vira bismillah" diyerek, balıkçı tekneleriyle göl sularına ağ sermek için temsili olarak açıldı.
Beyşehir Gölü'ne sahili bulunan Çiftlik Mahallesi balıkçı limanında yeni av sezonunun açılışı gerçekleştirildi.
Balıkçılar yapılan dua ve kurban kesilmesinin ardından "vira bismillah" diyerek, balıkçı tekneleriyle göl sularına ağ sermek için temsili olarak açıldı.
Sahilde düzenlenen "Vira Bismillah Beyşehir" av sezonunun açılması ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün desteleri ile yürütülen "Sucul Biyolojik Çeşitliliğin Korunması Ve Geliştirilmesi Projesi" kapsamında hayalet av araçları farkındalık etkinliği de gerçekleştirildi.
Programda Beyşehir Gölü'nde yürütülen dip ve hayalet ağ temizliği sonrasında çıkarılan hayalet ağlar ile pinterler de sergilendi.
Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Türkiye'nin yüzölçümü itibariyle en büyük ili olan Konya'nın tarım ve hayvancılık ile tarım sanayisinde de Türkiye'nin önde gelen illerinden olduğunu hatırlatarak, su ürünleri üretiminde de önemli bir konumda olduğunu söyledi.
Konya'da 176 farklı göl, gölet ve baraj bulunduğunu, 24 farklı alabalık tesise sahip olduğunu anlatan Seçen, bu kapsamda su kaynaklarında balık popülasyonunun korunması ve geliştirilmesi için bakanlık koordinasyonunda farklı etkinlik ve programlar gerçekleştirdiklerini belirtti.
Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar da Beyşehir Gölü'nün tatlı su balığı avcılığı için de önemli bir su kaynağı durumunda olduğunu belirttiği konuşmasında yeni sezonun avcılara hayırlara vesile olmasını, bereketli geçmesini dilediğini ifade etti.
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Hangi göl?
Yorum Yap
DEM Parti İmralı heyeti Numan Kurtulmuş ve Yılmaz Tunç'u ziyaret edecek
Hamas: Batı Şeria'da 19 yerleşimin yasallaştırılması yeni sömürgeci bir adımdır
2026 yılı bütçe kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi
Konya'da geniş çaplı polis uygulaması!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 2026'da enflasyonu yüzde 20'nin altına indirmeyi hedefliyoruz
Polis, yaralı köpeğin üstünü kendi montuyla örttü
Katil İsrail'in saldırıları Filistin ekonomisine ciddi zarar verdi
Kazdığı tünelde mahsur kalan şahıs ölü olarak bulundu
Konya'da park halindeki aracının yanında beklerken işçi servisi çarptı
Kendisini ve çocukları darbettiğini öne sürdüğü eski eşini bıçaklayan kadına ev hapsi cezası
Konya'da bıçaklı kavga! 1 kişi yaralandı
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İlaçların yüzde 52'si, tıbbi malzemelerin yüzde 71'i eksik