Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri balıkçı tekneleri, balık alım kantarları ve satış noktalarında gerçekleştirdikleri denetimlerde hem yasal boy sınırlarını hem de ruhsat ve belgeleri kontrol ederek balıkçılara bilgilendirmelerde bulundu.
Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri kontrol ekipleri tarafından balıkçı tekneleri, balık alım kantarları ve perakende balık satış noktalarında denetim gerçekleştirildi.
Denetimlerde, avlanan ve satışa sunulan balıkların yasal boy sınırlarına uygunluğu kontrol edilirken, balıkçıların ruhsat ve belgeleri de incelendi. Ekipler, ilgili mevzuat kapsamında balıkçılara sürdürülebilir avcılık ve yasal yükümlülükler konusunda bilgilendirmelerde bulundu.
Ekipler, iç sularda avlanan balık türleri için belirlenen asgari avlanabilir boy sınırlarının korunmasının su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Buna göre sazan balığı için 40 santimetre, sudak balığı için 26 santimetre, kadife sazanı için 26 santimetre ve tatlı su kefali için ise 20 santimetre asgari boy sınırı uygulanıyor.
Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir su ürünleri ticaretinin ancak avlanma kurallarına ve yasal düzenlemelere uyulmasıyla mümkün olacağını vurgulayarak, sektörün tüm paydaşlarına bereketli ve verimli bir sezon temennisinde bulundu. (Büşra Üstündağ)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.