Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Beyrut Limanı patlamasında yakınlarını kaybedenler davanın "uluslararası mahkemelerde" görülmesini istiyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 4 Ağustos 2020'de meydana gelen liman patlamasında yakınlarını kaybedenler, dava dosyasının uluslararası mahkemelere gönderilmesini talep ediyor.


Başkentteki Lübnan Adalet Sarayı önünde toplanan binlerce kişi patlamada hayatını kaybeden yakınlarının fotoğraflarını ve Lübnan bayrakları taşıyarak, Beyrut Limanı'na doğru yürüdü.


Kalabalık limana varmadan hemen önce patlamanın sembolü olan 50 yıllık tahıl silosu üçüncü kez yıkıldı. Buna rağmen Lübnanlılar anmanın gerçekleştiği noktada bir araya geldi.


Sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen törende, olayda hayatını kaybeden 220 kişinin tek tek isimleri okundu. Ardından patlamanın meydana geldiği saat olan 18.15'te sirenler çaldı.


Anmaya katılanlar, Lübnan hükümetinin şeffaf bir şekilde soruşturmayı gerçekleştirebilecek güçte olmadığını ve taleplerinin, dosyanın uluslararası mahkemeye taşınması olduğunu ifade etti.


İran ve Hizbullah karşıtı pankartlar taşıyan Maha Halebi, AA muhabirine şunları söyledi:


"Bugün Lübnan halkı olarak çok üzgünüz. Dünya tarihinin en büyük üçüncü patlamasına tanıklık ettik. Patlamada 220 kişi hayatını kaybetti. Kimin patlamadan sorumlu olduğunu biliyoruz ve bundan dolayı uluslararası mahkemenin soruşturmayı sürdürmesini talep ediyoruz.


Lübnan hükümeti, davanın yürümesine izin vermiyor. Failler yargı önüne getirilemiyor. Bu yüzden uluslararası topluma çağrımız dosyanın uluslararası mahkemeye götürülmesi ve faillerin kim olduğunun ortaya çıkarılmasıdır."


Patlamada asker oğlunu kaybeden acılı baba George Maaluf, "Herkesin gördüğü gibi büyük bir yıkım var. Hizbullah'a ait füze deposu patlatıldı ve hükümet ise duruma sadece bakmakla yetindi." dedi.


Limanda görevli kardeşini kaybeden Joe Abdun da "Hayatını kaybedenlerin aileleri olarak faillerin ortaya çıkarılması için dosyanın uluslararası mahkemeye sevk edilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.


Abdun "Belki olayın üzerinden 4-5 yıl da geçse hiçbir sonuç elde edilmeyecek. Limanın patlamasına kimin sebebiyet verdiğinin ortaya çıkarılması için dosyanın Lübnan hükümetinden alınması gerekiyor." ifadelerini kullandı.


- Beyrut Limanı patlaması


Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos 2020'de patlayıcı maddelerin bulunduğu depoda önce yangın çıkmış, ardından tüm kenti sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmişti.


Patlamada yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybettiği, 6 binden fazla kişinin yaralandığı ve 300 bin kişinin patlama nedeniyle yerinden olduğu açıklanmıştı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”