DOLAR : 47,356₺
EURO : 53,758₺
STERLİN : 63,201₺
GRAM : 6.166₺
ÇEYREK : 10.132₺
CUMHURİYET : 39.971₺
GREMSE : 99.927₺
Güncel

Belediyeye bağlı katı atık tesisine 2,3 milyon lira ceza

Eklenme: 25.07.2026 - 13:43

Amasya'da, geçen pazar günü yangın çıkan belediyeye bağlı Amasya Katı Atık Birliği (AKAB) Düzenli Depolama Sahası’nda inceleme yapıldı. Bölgede Çevre İzin ve Lisans Belgesi olmadan faaliyet gösterdiği belirlenen AKAB’a 2 milyon 346 bin TL ceza kesildi.

Belediyeye bağlı katı atık tesisine 2,3 milyon lira ceza
Reklam alanı

Amasya Belediye Başkanlığı’nın sorumluluğundaki Amasya Katı Atık Birliği (AKAB) Düzenli Depolama Sahası’nda pazar günü çıkan yangın kontrol altına alındı. Ancak atıkların içten yanması nedeniyle bölgede günlerdir tütmeler devam ediyor.

Bölgede bulunan 2 hava kalitesi izleme istasyonunun yanı sıra yangın sonrası Bakanlığın mobil hava kalitesi ölçüm aracı da bölgeye gönderildi.

Çevre kirliliğine neden olan depolama alanında inceleme yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı merkez denetim ekipleri tesisin Çevre İzin ve Lisans Belgesi olmadan faaliyet gösterdiğini tespit etti. AKAB’a Çevre Kanunu’na istinaden 2 milyon 346 bin TL idari ceza uygulandı.


Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap