DOLAR : 42,92₺
EURO : 50,21₺
STERLİN : 57,49₺
GRAM : 6.073,39₺
ÇEYREK : 9.979,61₺
CUMHURİYET : 39.597,49₺
Güncel

BBP Genel Başkanı Destici'den İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı mesajı:

Eklenme: 11.03.2021 - 15:20

"İstiklal Marşı'mızı, hür ve bağımsız yaşama irademizin ve bu topraklarda bir ve beraber olmamızı sağlayan ruhun yazılı metni olarak gördük"

Reklam alanı

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "İstiklal Marşı'mızı, hür ve bağımsız yaşama irademizin ve bu topraklarda bir ve beraber olmamızı sağlayan ruhun yazılı metni olarak gördük." ifadesini kullandı.


Destici, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, marşın milletin en önemli ortak değerlerinden biri olduğunu belirtti. İstiklal Marşı'nı devletin kuruluş esaslarının en önemli yapı taşlarından biri olarak idrak ettiklerini vurgulayan Destici, "İstiklal Marşı'mızı, hür ve bağımsız yaşama irademizin ve bu topraklarda bir ve beraber olmamızı sağlayan ruhun yazılı metni olarak gördük." değerlendirmesinde bulundu.


İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un daima hatırlanması gerektiğini aktaran Destici, şunları kaydetti:


"Mehmet Akif'le birlikte Kurtuluş Savaşı'mızı kazanan, Cumhuriyetimizi kuran şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar sevgiyle, saygıyla, rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun."



Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap