Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar: 3 ilde yapmaya başladığımız deprem konutlarında artık son aylara yaklaştık

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, 3 ilde yapmaya başladıkları deprem konutlarına ilişkin, "Artık son aylara yaklaştık. Toplam 1012 konut inşa ediliyor. Bunların 3'te 1'i Kahramanmaraş'ta, 3'te 1'i Adıyaman'da, 3'te 1'i Hatay'da." dedi.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar: 3 ilde yapmaya başladığımız deprem konutlarında artık son aylara yaklaştık

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar,  "asrın felaketi"nin merkezi olan Kahramanmaraş'taki Baykar Konteyner Kenti'ni ziyaret ederek depremzedelerle sohbet etti.

 

Daha sonra T3 Vakfı Deneyap Atölyesi'ne geçen Bayraktar, burada çocuklarla görüştü, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

Çocuklara hediye dağıtan ve depremzedelerle hatıra fotoğrafı çektiren Bayraktar, konteyner kentte bulunan KADEM Kadın Destek Merkezi ve Can Sağlığı Vakfına da ziyarette bulundu.

Bayraktar, gazetecilere, 1000 adet konutu depremzedelerin yararına kullanılmak üzere devlete bağışladıklarını söyledi.

Konutları 3 ilde yapmaya başladıklarını belirten Bayraktar, "Artık son aylara yaklaştık. Toplam 1012 konut inşa ediliyor. Bunların 3'te 1'i Kahramanmaraş'ta, 3'te 1'i Adıyaman'da, 3'te 1'i Hatay'da. İnşallah Adıyaman'daki konutlar mayısta hazır olmuş olacak. Kahramanmaraş'takiler haziran-temmuz gibi hazır olmayı bekliyor. Hatay'dakiler ağustosa doğru bitmiş olacak." diye konuştu.

 

Bayraktar, deprem sürecinde yaptıkları çalışmalarla ilgili şunları kaydetti:

 

"Biz Baykar, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Can Sağlığı Vakfı gönüllü ekiplerimizle beraber sahadaydık, halen daha bu faaliyetlerimize devam ediyoruz. Gönüllü arkadaşlarımız sağ olsun aynen milletimizin gösterdiği hassas duyarlılıkla yüksek bir seferberlik ruhuyla böylesine büyük bir felakette ilk günden itibaren gönüllü oldular. Aylarca bölgede kaldılar. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının Deneyap atölyeleri var. Buradaki öğrenci kardeşlerimize eğitimler veriliyor. Bunun yanında Can Sağlığı Vakfımızın da psikolojik destek birimi gönüllüleri, bu yaşanan travmatik sürece çare bulabilmek ve destek olabilmek için gayretlerini sürdürüyorlar.

Bunlar yeryüzünde yaşanan kaydedilmiş en büyük depremlerdi ama bunun yanında milletimizin adeta Çanakkale ruhuyla, yardımlaşma kampanyasıyla, bir seferberlik haliyle destek olması, bu yaraların sarılması anlamında gayret göstermesi ilk günden itibaren beni inanılmaz etkiledi. Aşağı yukarı bütün illerimize gittik ve o ruhu gördüm. Ben bu anlamda asil milletimize ve bu ruhuna şükranlarımı iletmek istiyorum."


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English