Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Altay : “İklim Şurası Ülkemiz İçin Önemli Bir Perspektif Oluşturacak”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Konya’da yapacağı İklim Şurası hakkında açıklamalarda bulundu. Konya’nın çok önemli bir şuraya ev sahipliği yapacağını belirten Başkan Altay, “İklim Şurası, Pazartesi günü şehrimizde başlayacak. Şuranın Konya’mızda olması, iklim değişikliğinden en fazla etkilenen ilin Konya olmasından dolayı bizim açımızdan çok önemli. Buradan çıkacak sonuçlar da hem Konya’mız hem de ülkemiz için önemli bir

Başkan Altay : “İklim Şurası Ülkemiz İçin Önemli Bir Perspektif Oluşturacak”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca düzenlenen İklim Şurası, 21-25 Şubat 2022 tarihleri arasında Konya'da yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, günümüzde iklim değişikliği sorununun sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın en önemli gündemi durumunda olduğunu ifade etti.

650 BİLİM İNSANI KATILACAK
İklim Şurası’nda iklim değişikliğinin şehirlere ve ülkelere getireceği olumsuzluklar ve bununla nasıl mücadele edileceği konusunda istişareler yapılacağını kaydeden Başkan Altay, “Konya, çok önemli bir şuraya ev sahipliği yapacak. İklim Şurası Pazartesi günü şehrimizde başlayacak. İklim Şurası’nın Konya’mızda olması, iklim değişikliğinden en fazla etkilenen ilin Konya olmasından dolayı bizim açımızdan çok önemli. Sadece Konya’nın değil, tüm Türkiye’nin iklim değişikliği konusundaki önemli konuları; 650 bilim insanı, çevreci kuruluşlar ve kurumlar tarafından tartışılacak ve bir sonuç bildirgesi ortaya çıkacak.” diye konuştu.

KONYA’MIZ VE ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR PERSPEKTİF OLUŞTURACAK
Yenilenebilir enerjinin artırılması, karbon salımınının azaltılması, çocuklarımıza daha iyi bir çevre bırakmak için İklim Şurası’nın çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Altay, “Bu programın özellikle Konya’da gerçekleştirilecek olmasından dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a teşekkür ediyoruz. Tüm misafirlerimizi Konya’da en iyi şekilde ağırlamak için hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah İklim Şurası’ndan çıkacak sonuçlar da hem Konya’mız hem de ülkemiz için önemli bir perspektif oluşturacak.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 1
  • 5
  • 4
  • 1
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    Konyalı
    2 yıl önce

    İklim Şurasında şu kararlar alınmalıdır:1-Marmara Bölgesi artık daha fazla nüfusu kaldırabilecek konumda değildir. Bölgenin yeşil alanlarının korunabilmesi, daha fazla çevre kirliliği, hava kirliliği, ses kirliliği, içme suyu kirliliği, içme suyunun çok daha uzaklardan getirilmeye mecbur kalınmasının getirmiş olduğu yüksek maliyetli içme suyu kullanımı ve hayat pahalılığını kamçılaması...ve daha niceleri nedeniyle kentsel dönüşüm dışında bölgede yeni alanlar imara açılmamalıdır. 2-Marmaradaki nüfus şişmesine alternatif yeni bir bölge olarak Konya'nın bu yükü kaldırabilecek potansiyele sahip olduğu bu sebeple Marmara alternatifi olarak değerlendirilmesi. Bölgenin cazip hale getirilmesi projeleri. Bu amaçla yeni İhtisas Endüstri Bölgeleri ilan edilmesi, İhtisas OSB'lerin kurulması. Derbent Olimpik kayak Merkezi ve Yeni Ulaşım Yolu Yapılması, Karasu, Çoruh, Kızılırmak, Aras ve Kura Nehirlerini barajlarda toplayıp KOP bölgesine cazibe ile akıtılması projesini başlatması için Tarım Bakanlığı ve DSİ'e bildirilmesi. Bölge Turizmi ve cazip hale getirilmesi için Antalya Kayseri YHT hattına, Konya Metro hattına, KonyaRay'a hemen başlanılması ve Konya Çevreyolunun hemen bitirilmesi için Ulaştırma Bakanlığına bildirilmesi, Konya'nın batısındaki sırtların ağaçlandırılması ve Konya Hipodromu için Tarım Bakanlığına Şura Kararı olarak yazı yazılması, 10 milyon metrekarelik Konya Sebze ve Meyve Hali inşaatına hemen başlanması için Ticaret Bakanlığına şura kararı olarak bildirilmesi...vs. Ulaştırma Bakanlığıda hep böyle yapıyordu. Binali Yıldırım nezaman Ulaştırma Şurası yapsa hep projeler memeleketi Erzinaya yönelik projeler şura kararı olarak çıkıyordu. Sıcak Asfalt Karayolları Erzincan, Otoyollar Erzincan'dan geçiyor, Havaalanı Erzincan'a yapılıyor, YHT hatları Erzincan'a yapılıyor, Tramvay hattı Erzincan diyor, Çevre karayolu Erzincan diyor, Konvansiyonel Demiryolu Erzincan diyor.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • SEÇ MAN SU İSTİYOR
    2 yıl önce

    başkanım selçuklu doğu dağı mevkiinde 20 yıla yakındır imarlı olduğu halde su yok. su hizmeti getirilmedi.merkezi müthiş olan bu bölgeye su ne zaman gelecek acaba. konyada merkezi bir yerde olan bu bölge ardıçlı toki ve hastanelerin dibi sayıldığı halde su olmaması üzüyor bizi.su gelse inşaatlar başlar ağaçlar ekilir. konyada eşi benzeri olmayan yada eşi benzeri az olan bu bölge daha fazla hizmetten mahrum kalmasın lütfen. seçmeniniz biz , lütfen duyun artık bizi

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English