Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Araştırma: Almanya'nın doğu eyaletlerinde yabancı ve Müslüman düşmanı söylemlere destek arttı

Anadolu Ajansı haberine göre;

BERLİN (AA) - Almanya'nın doğu eyaletlerinde yabancı ve Müslüman düşmanı söylemlere desteğin arttığı bildirildi.


Leipzig Üniversitesi tarafından yapılan "2022 Otoriterlik Araştırması"nda, özellikle ülkenin doğu eyaletlerinde yabancı ve Müslüman düşmanlığı içeren söylemelere onay verenlerin oranının arttığı ortaya konuldu.


Araştırmaya göre, Almanya genelinde "yabancı düşmanı" söylemleri kesin bir şekilde onaylayanların oranı 2020'ye göre 0,5 puan artarak yüzde 17'ye çıktı.


Ülkenin doğu eyaletlerinde 2020'de 27,8 olarak kaydedilen bu oran, 2022'de yüzde 33,1'e yükseldi.


Almanya'nın batı eyaletlerinde ise yabancı düşmanı söylemleri destekleyenlerin oranı 2020'ye göre 1,1 puan azalarak yüzde 12,6 olarak kaydedildi.


Yabancı düşmanlığı içeren düşünceye sahip olanların oranı, erkeklerde yüzde 19,7 ile kadınlardan (yüzde 14,3) daha yüksek kayda geçti.


- Müslüman düşmanlığı içeren söylemlere destek arttı


Araştırmada, yabancı düşmanlığı gibi "Müslüman düşmanlığı" söylemlere desteğin de, özellikle Almanya'nın doğusundaki eyaletlerde arttığı görüldü.


"Müslümanların Almanya'ya göç etmesi yasaklanmalı" söylemine doğu eyaletlerde yaşayan katılımcıların yüzde 46,6'sının, batı eyaletlerindekilerin de yüzde 23,6'sının destek verdiği ifade edildi. Bu oranların 2020'de, doğu eyaletlerinde 40,2, batı eyaletlerinde ise 24,2 olarak kayda geçtiği aktarıldı.


Almanya'nın doğu ve batı eyaletlerinde, "Çok sayıda Müslüman yaşamasından dolayı bazen ülkemde kendimi yabancı gibi hissediyorum" söylemini onaylayanların oranının, 2020'ye göre düşse de yüksek seviyede seyrettiği belirtildi.


Söz konusu söyleme 2022'de doğu eyaletlerde yaşayan katılımcıların yüzde 42,7'sinin, batı eyaletlerde ise yüzde 36,6'sının destek verdiği kaydedildi.


Araştırmada, Müslümanların daha az yaşadığı doğu eyaletlerde, yabancı ve Müslüman düşmanı tutumların daha yüksek olduğuna işaret edilirken buna karşın yabancı ve Müslümanlarla iletişim kurulan bölgelerde yabancı ve Müslüman karşıtı tutumların daha az olduğu belirtildi.


Almanya'da, yaklaşık 21 milyon göçmen kökenlinin ve 4,7 milyon Müslümanın yaşadığı tahmin ediliyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”