Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün’e yönelik kıyafet ve başörtüsü üzerinden yapılan hakaretlere AK Parti Meram’dan anlamlı bir tepki geldi. Danışma meclisi toplantısına beyaz yazmalarla katılan kadınlar, ayrımcılığa karşı güçlü bir dayanışma mesajı verdi.
Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün’e yönelik, başörtüsü ve kıyafeti üzerinden yapılan çirkin hakaretler kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, AK Parti Meram’dan güçlü bir destek geldi.
AK Parti Meram İlçe Başkanlığı’nın Danışma Meclisi Toplantısı’nda, Ana kademe ve kadın kolları üyeleri beyaz yazmalarla salona gelerek hem dayanışma mesajı verdi hem de kadının kimliği, inancı ve tercihi üzerinden yapılan ayrımcılığa karşı net bir duruş sergiledi.
Toplantıda konuşan Mehmet Munlafalıoğlu, kadınların kıyafetlerinden dolayı mağdur edildiği dönemlerin geride kaldığını vurgulayarak şunları söyledi:“Kadınların inançları ve kıyafetleri sebebiyle ötekileştirildiği günler, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tarihe karışmıştır. Bugün sergilenen bu hassasiyet; özgürlüklerin, onurun ve kardeşliğin yanında duruşumuzun ifadesidir. Ana kadememizi ve kadın kollarımızı bu duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum.”
AK Parti Meram’dan yükselen bu sessiz ama güçlü mesaj, sadece bir belediye başkanına değil tüm kadınlara yönelik saygısızlığa karşı ortak vicdanın sesi oldu.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
vayy bee
Yorum Yap
Bakan Gürlek: Bizim için en önemli meselelerden biri, adalete olan güvenin artmasını sağlamaktır
Katil İsrail, İran'a 7 bin 600, Lübnan'a bin 100 hava saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı
Köpeği ezen sürücü serbest bırakıldı
Bakan Bolat: Kapıkule'nin kuzeyinde yeni bir gümrük kapısı açacağız
Konya'da camide yangın paniği! O anlar kamerada
Adıyaman'a düşen füzenin ikinci parçası bulundu
Emine Erdoğan 'AK Parti İstanbul Kadın Kolları ile Vefa İftarı' programına katıldı
Çöp kamyonunun altında kalan 5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Savaş uzarsa Türkiye ne yapacak? Enerji stoğu Konya’da hazır!
BM: Gazze'ye son iki günde "neredeyse tüm insani yardım hareketleri engellendi"
Pakistan-Afganistan arasında süren çatışmalarda kayıp sayısı artıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi bu ateş çukurundan uzakta tutmak birinci önceliğimizdir