Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AFAD: Düzce'ye 500 bin liralık Acil Yardım Ödeneği gönderildi

AFAD, 5,9 büyüklüğünde depremle sarsılan Düzce'ye 500 bin liralık Acil Yardım Ödeneği gönderildiğini açıkladı.

AFAD: Düzce’ye 500 bin liralık Acil Yardım Ödeneği gönderildi
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 04.08'de yaşanan sarsıntı, 6,81 kilometre derinde kaydedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bölgede an itibarıyla en büyüğü 4.3 olmak üzere, toplamda 116 artçı depremin yaşandığını duyurdu. AFAD, Düzce'ye 500 bin lira Acil Yardım Ödeneği gönderildiğini de açıkladı.

50 kişi yaralandı
Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Düzce’de 37 kişi, İstanbul’da 1 kişi, Zonguldak’ta 6 kişi, Sakarya’da 1 kişi, Bolu’da 1 kişi ve Bursa’da 4 kişi olmak üzere, toplam 50 kişi yaralandı.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında depremin ilk anından itibaren Afet Gruplarından; Güvenlik ve Trafik, Arama ve Kurtarma, Sağlık, Barınma, Beslenme, Hasar Tespit, Enerji, Zarar Tespit, Psikososyal Destek, Ayni Depo Yönetimi ve Dağıtımı ile İletişim grupları AFAD Merkezi’nde toplandı.

2 bin 13 personel ve 386 araç görevlendirildi
Olay yerine Düzce AFAD, Ankara AFAD, İstanbul AFAD, Bursa AFAD, Bolu AFAD, Sakarya AFAD, Zonguldak AFAD, Kocaeli AFAD ve Türk Kızılay ekipleri sevk edildi.

Bölgede AFAD, Jandarma, Emniyet, 112, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Kızılay ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden toplamda 2 bin 13 personel ve 386 araç görevlendirildi.

Ekipler hasar tespit çalışmalarına başladı
AFAD Lojistik deposundan 10.000 battaniye, 20 adet genel maksat çadırı, 480 adet aile yaşam çadırı, Sakarya AFAD’dan 1 mobil koordinasyon tırı, 1 sosyal çalışma tırı, 2 adet arama köpeği, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 1 adet mobil laboratuvar aracı ve 6 izleme aracı bölgeye sevk edildi.

Afet Hasar Tespit Grubu ve Afet Altyapı Grubu ekipleri de bölgede çalışmalara başladı.

Düzce'nin bazı bölgelerinde kontrol amaçlı olarak elektrik kesintisi yapıldığını ve  bölgeye 10 adet mobil baz istasyonu gönderildiği açıklandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English