Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ülkesinin Şili'de yatırımları artıracağını belirtti

Anadolu Ajansı haberine göre;

BUENOS AIRES (AA) - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Şili ile ticaret ve yatırım açısından güçlü olan ilişkileri geliştirmek için çalıştıklarını söyledi.


Resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Şili'de Cumhurbaşkanı Gabriel Boric ve Dışişleri Bakanı Antonia Urrejola ile görüşen Blinken, mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi.


Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini azaltma kararına ilişkin Blinken, "Enerji üretiminin ihtiyacı karşılaması hususunda net olduk. Biz üzerimize düşeni yaptık ve üretimimizi günde 500 bin varil artırdık. Biz de enerjinin piyasada olması ve fiyatların istikrara kavuşması için çalışıyoruz." dedi.


Blinken, ABD ile Şili arasındaki ilişkiye değinerek, "İki ülke arasındaki ilişki ticaret ve yatırım açısından zaten güçlü ancak daha da artırılıp güçlendirilebileceği kanaatindeyiz. ABD yatırımlarını artırmanın yollarını araştırıyoruz." diye konuştu.


İklim krizi ile mücadeledeki çabaları için Şili'ye teşekkür eden Blinken, Şili'nin yenilenebilir enerji ve teknoloji ile ilgili yeşil ekonomide çalışma alanları oluşturmak adına iyi hazırlandığını söyledi.


Blinken, göç meselesine ilişkin, Şili'nin Venezuelalı ve Haitili göçmenleri kabul ettiğini hatırlatarak, düzensiz göç problemlerine çözüm bulmak adına geçen yıl haziran ayında ABD'nin ev sahipliğini yaptığı Amerikalar Zirvesi'nde imzalanan Los Angeles Deklarasyonu'nu desteklemesinin önemli olduğunu belirtti.


- "Oldukça açık bir yatırım gündemimiz var ve çok iyi yoldayız"


Şili Dışişleri Bakanı Urrejola da birçok ülkenin Şili'de yenilenebilir enerjiye yatırım yapmak ve üretim zincirlerini geliştirmeyle ilgilendiğini belirterek, Avrupa Birliği ile bir ticaret anlaşması imzalamayı beklediğini söyledi.


Boric'in ABD ve Kanada ziyaretlerini örnek göstererek ülkesinin yatırımcı çekmek için azimle çalıştığını belirten Urrejola, "Oldukça açık bir yatırım gündemimiz var ve çok iyi yoldayız." diye konuştu.


Urrejola, Blinken ile Venezuela meselesini konuştuklarını, ABD ve Avrupa ülkeleriyle uyumlu olarak Şili'nin, Venezuela'da 2024'te özgür ve demokratik seçimlerin yapılabilmesi adına Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro hükümetinin muhalefetle masaya oturması gerektiğini belirtti.


Şili Cumhurbaşkanı Boric de Twitter hesabından Blinken ile görüşmesine ilişkin fotoğrafları paylaşarak, "Blinken ile iklim kriziyle mücadelenin artırılmasının yanı sıra, demokratik kurumların güçlendirilmesi, sürdürülebilir kalkınma ve ikili ticaret hakkında çok güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Bölgenin kalkınması için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English