Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ile Büyükşehir Belediyesi’nin arsa tahsisini yaptığı, Seydişehir Belediyesi’nin de yapımını üstlendiği Seydişehir Güneş Enerji Sistemi’nin temel atma programına katıldı. 26 bin metrekarelik alana yapılacak olan GES'in maliyeti ise 30 milyonu geçiyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin arsa tahsisiyle Seydişehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak Güneş Enerji Sistemi’nin (GES) temel atma programına katıldı.

Programda konuşan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, GES projesinin 26 bin metrekarelik bir alandan oluştuğunu belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza ben teşekkür ediyorum. Arsanın tahsisini belediyemize yaptı. Tesisin maliyeti 30 milyonu geçiyor. İlçemize hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
“İNŞALLAH BU GİBİ YATIRIMLAR DEVAM EDER”
Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, “Belediyenin öz kaynaklarının geliştirilmesi açısından, maliyetlerin azaltılması açısından önemli bir proje. İnşallah bu bir milat olur ve bundan sonraki süreçte de bu gibi yatırımlar devam eder. Çünkü gelecek bu yatırımlarda. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilçe belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BELEDİYELERİMİZ YEŞİL ENERJİYE DÖNME KONUSUNDA ÖNEMLİ FAALİYETLER YAPIYOR”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, güzel bir işin temel atma törenini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a 10 yıl boyunca ilçeye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Belediyelerin bir taraftan gelirlerini artırma yönünde çalışmalar yürütürken bir taraftan da yeşil enerjiye dönüşüm konusunda önemli faaliyetler yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, “Bugün Seydişehir’imizin 1 megavatlık GES’i bu manada çok önemli. Hem belediyemize sürekli bir akar oluşturacak ama ondan daha önemlisi iklim değişikliğinin etkilerinin konuşulduğu bu dönemde belediyemizin elektriğini temiz enerjiden üretiyor olması bundan sonraki işleri için çok iyi bir başlangıç olacak. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“BÜYÜKŞEHİR’E AİT BİR ARSAYI SEYDİŞEHİR’İMİZİN İHTİYACI OLUNCA HİÇ DÜŞÜNMEDEN DEVRETTİK”
‘Üçlü olalım, güçlü olalım’ ifadesinin hayat bulmuş halini gördüklerini vurgulayan Başkan Altay şöyle devam etti: “İlçe belediyesi, Büyükşehir ve merkezi hükümet eğer aynı çatı altında siyaset yapan insanlardan oluşuyorsa hizmetlerin hızı ve konforu artıyor. Bakın burası Büyükşehir Belediyemize ait bir arsa. Üzerine biz de bir şeyler yapabilirdik ama Seydişehir Belediyemizin ihtiyacı olunca hiç düşünmeden hemen devrini gerçekleştirdik. Şu anda Cumhur İttifakı adayımız Abdulmuttalip Demirel kardeşimiz aramızda. İnşallah bayrağı devraldıktan sonra da birlikte Seydişehir’imize önemli işler yapacağımıza inanıyorum.”

“SEYDİŞEHİR’E 1 MİLYAR 400 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIK”
Seydişehir için bugüne kadar güncel bedelle 1 milyar 400 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini de anımsatan Başkan Altay, “Altyapıdan üst yapıya, Bilgehanesinden KOMEK binasına kadar sosyal hayata dair önemli işler yapıldı. Biz ne kadar hizmet edersek edelim şunun farkındayız; vatandaşımızın bize verdiği desteğin karşılığını ödeyemeyiz. Konyalılar her zaman bize çok yüksek destek veriyor. İnşallah bu dönemde de gereğini yapacaklarına inancım tam. Ayrıca bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımızı 17 Mart saat 14.30’da Kılıçarslan Meydanı’nda şehrimizde ağırlayacağız. Seydişehir’deki vatandaşlarımızı da Sayın Cumhurbaşkanımızı karşılamak üzere Konya’ya bekliyoruz. Konya vefanın şehridir. Konya, kendisine ilgi gösterene iltifat eder. Sayın Cumhurbaşkanımız Konya’ya ilgisini, sevgisini her fırsatta söyledi. Konyalılar da kendisini büyük bir coşkuyla gönüllerine bastı. İnşallah yine aynı coşkuyla süreci tamamlamayı arzu ediyoruz” sözlerini kullandı.

“ÜLKE OLARAK ENERJİ TEDARİĞİMİZİ ÇEŞİTLENDİRMEK MECBURİYETİNDEYİZ”
AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Hakan Özer ise Türkiye için enerji önemine değinerek şöyle konuştu: “Biz yurtdışından ithalatımızın önemli bir kısmını maalesef enerji kaynaklarına yapıyoruz. Bu manada enerjiyle ilgili yapmış olduğumuz her yatırım çok kıymetli. Konya’mız ve Seydişehir’imiz güneş enerjisi anlamında en verimli şehirlerinden bir tanesi. Biz ülke olarak enerji tedariğimizi çeşitlendirmek mecburiyetindeyiz. Bu manada da temelini attığımız bu yatırım kıymetli. Büyükşehir Belediyemizin tahsis ettiği bu arsada 1 megavatlık yatırımla her yıl 200 bin dolar seviyelerinde Seydişehir’imize bir katkı olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediyesi’nin arsa tahsisini yaptığı, Seydişehir Belediyesi’nin de yapımını üstlendiği Seydişehir GES’in temeli dualarla atıldı.

Programa; AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hançerli, Cumhur İttifakı Seydişehir Belediye Başkan Adayı Abdulmuttalip Demirel, AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay ve MHP Seydişehir İlçe Başkanı Kadir Kocabaş da katıldı.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Tarıma elverişli olmayan arazi olsaydı iyi olurdu veya küpe dağının hakim noktalarından bir hat boyu uzanacak rüzgar enerji türibünleri tesis edilse daha iyi olurdu,tarım arazileri inşaatlarla küçülüyor bir de bu ges ler çıktı daha çabuk küçülecek ilerde ekecek bir karış toprağa muhtaç olacağız.
araziye yazık olmuş
tarımdan önce enerji lazım. Bugün o Enerjiyi üretemezseniz , yarın domatesi, biberi üretecek enerjiyi 100 katına yurtdışından almak zorunda kalacaksınız !
Enerjisiz yaşam.olmus gecmisde ama tarimsiz hiç yaşam olmamis betonun yenmeyecegini bu millet geç anlayacak. Ges e karşı değiliz tarım yapılamayan okadar çok.yer varki oralara yapılsın
bence tarım enerjiden öncelikli. Elektriksiz yaşarsın ama yemeden yaşıyamazsın.
Fotoğraflardan belli canım tarım arazisini heba etmişsiniz. Bizi devlet denetliyor sizi kim denetleyecek?
Tarım arazisine GES nasıl müsade edilmiş.??
Rüzgar enerjisi için dağ ve tepe zirve noktaları var buralardan res tirübünleri tesis edilsin,küpe dağı müsait
Yorum Yap
Konya'nın bu belediyesinden 2025'te eğitime güçlü yatırım!
Karatay’da gençlere ilham veren buluşma
Yeni haftada hava nasıl olacak?
TBMM'de yeni haftada bütçe maratonu devam edecek
Kasımda 502 firmaya dahilde işleme izin belgesi verildi
Türbedarlık geleneği "tuz" ikramıyla devam ediyor
MEB taşra teşkilatına yönelik görevde yükselme sınavı başvuru süresi uzatıldı
Yeni asgari ücret için takvim işliyor
Konya'da kız kaçırma iddiası kanlı bitti!
Parka gitmek için evden ayrılan çocuk her yerde aranıyor
Bakan Fidan: Gazze'de sürekli ihlal edilen bir ateşkesle karşı karşıyayız
Bakan Bayraktar: Türkiye'de her bir saatte yaklaşık 10 dönüm güneş tarlası kuruyoruz
Haber Ara