AK Parti milletvekillerinin, doğum izninin 16 haftadan 24 haftaya yükseltilmesine ilişkin düzenlemeyi de içeren kanun teklifi ilerleyen günlerde TBMM Başkanlığına sunulacak.
AK Parti milletvekilleri, Grup Başkanı Abdullah Güler ile Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta başkanlığında doğum izni ile çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesinin çalışmalarında sona geldi.
Teklifle, "doğum izni" süresi 16 haftadan 24 haftaya kadar uzatılacak. Memur, işçi, askeri personel, hakim-savcı, kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) personeli ve akademisyenler dahil çalışma hayatındaki tüm kadınlar düzenlemeden yararlanacak.
"Devlet Memurları Kanunu", "İş Kanunu" ve "Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu"nda yer alan doğum izni süreleri doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra 16 hafta olmak üzere toplam 24 hafta olarak yeniden düzenlenecek.
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Çalışan kadın mı olur. Kimse özel işi olsa ve imkan olsa bu şekilde bi çalışanına gönüllü olarak izin vermez. Anne olacak kadının iş hayatında yeri olmamalı. Anneye, Babaya ve çocuğa eziyet.
Yorum Yap
TROY'dan ramazan ayına özel market kampanyası
Tıp Dünyası Konya’da buluştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “ramazan” çağrısına ilk yanıt Başkan Altay’dan geldi
Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail, Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da 22 bin Filistinliyi gözaltına aldı
Konya'nın azim sembolü Dede Öztürk vefat etti
RTÜK'ten ebeveynler için siber zorbalığı tanıma rehberi
Erken seçim iddialarına yanıt: "Bakan değişiklikleri sadece ihtiyaca göre yapılıyor"
Konya'nın bu ilçesine 10 yeni kütüphane müjdesi!
Bu yıl 5 bin girişime 'teknogirişim rozeti' verilmesi hedefleniyor
Konya'da kuruyan Düden Şelalesi yeniden akmaya başladı
Karapınar'da üreticilere "Zirai İlaç Uygulama Belgesi" eğitimi
ASELSAN Konya, özgün otomatik bomba atarını yurt dışında ilk kez sergiledi