Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

IMF'den Suudi Arabistan için yüzde 7,6'lık büyüme beklentisi

Uluslararası Para Fonu'ndan yapılan açıklamada ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 7,6, gelecek yıl ise yüzde 3,7 büyüyeceği tahmininde bulunuldu

Anadolu Ajansı haberine göre;

WASHINGTON (AA) - Uluslararası Para Fonu (IMF), Suudi Arabistan ekonomisinin bu yıl yüzde 7,6, gelecek yıl ise yüzde 3,7 büyüyeceği tahmininde bulundu.


IMF'den yapılan açıklamada, Suudi Arabistan ekonomisine ilişkin 4. madde konsültasyonunun tamamlandığı bildirildi.


Suudi Arabistan'ın Kovid-19 salgını kaynaklı derin bir durgunluğun ardından güçlü bir şekilde toparlandığı belirtilen açıklamada, likidite ve mali desteğin, Vizyon 2030 kapsamındaki reform ivmesinin ve yüksek petrol fiyatlarıyla üretiminin, ekonominin sağlam bir büyüme, kontrollü enflasyon ve dirençli bir finans sektörü ile toparlanmasına yardımcı olduğu aktarıldı.


Açıklamada, salgının azalan etkilerinin, artan petrol üretimi ile fiyatlarının ve güçlenen ekonominin mali ve dış pozisyonları iyileştirdiği kaydedildi.


Ülke ekonomisinin geçen yıl yüzde 3,2 büyüdüğü anımsatılan açıklamada, para politikası sıkılaşması ve mali konsolidasyon ile Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkilerine rağmen Suudi Arabistan ekonomisinin bu yıl yüzde 7,6 ve gelecek yıl yüzde 3,7 büyümesinin beklendiği bildirildi.


Suudi Arabistan'ın bu yıl dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olmasının muhtemel olduğu kaydedildi. Açıklamada, reform gündeminin uygulanmaya devam edilmesiyle orta vadede büyümenin hızlanmasının beklendiği aktarıldı.


Ülkede enflasyonun ise geçen yıl yüzde 3,1 seviyesinde gerçekleştiği belirtilen açıklamada enflasyonun bu yıl yüzde 2,8, gelecek yıl yüzde 2,2 olmasının tahmin edildiği ifade edildi.


Açıklamada, Ulusal Yatırım Stratejisi ve iş gücü piyasası reformlarının başarılı şekilde uygulanmasının veya petrol üretimindeki daha fazla artışın ekonomik görünümü daha da iyileştirebileceğine işaret edilirken, beklenmedik petrol harcamalarının, reform gündeminden sapmanın, enflasyonist baskıların, yeni bir salgın dalgasının, Rusya-Ukrayna savaşı etkilerinin ve Çin'deki ani bir yavaşlamanın temel riskler olduğu aktarıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”