Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"2. Maden Kurtarma Yarışması"nda en iyi takım ödülü Koza Altın'ın oldu

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Türkiye Madenciler Derneği (TMD) tarafından düzenlenen "2. Maden Kurtarma Yarışması'nda en iyi takım ödülünü Koza Altın İşletmeleri kazandı.


TMD'den yapılan açıklamaya göre, 20-23 Eylül'de gerçekleştirilen yarışmayla, Türkiye madencilik sektöründe arama-kurtarma konularında yüksek bilinç oluşturulması ve ekiplerin afetlere müdahale kabiliyetlerinin geliştirilmesi amaçlandı.


Anagold Madencilik, Çayeli Bakır İşletmeleri, Demir Export, ESAN Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler, Koza Altın İşletmeleri, Lidya Madencilik, Polyak Eynez, Türkiye Kömür İşletmeleri, TÜMAD Madencilik, Tüprag Efemçukuru Altın Madeni şirketlerinin kurtarma ekipleri organizasyona yarışmacı olarak katıldı.


Acacia Maden İşletmeleri, Dedeman Madencilik, Dimin Madencilik, Eti Bakır, Eti Krom, Gübretaş Maden Yatırımları, Gümüştaş Madencilik, Limak Çimento ve Öksüt Madencilik ise yarışmada gözlemci olarak yer aldı.


Maden kurtarma ekipleri, dört gün boyunca gerçekçi senaryolar üzerinden performans sergiledi. 10'ar kişiden oluşan ekipler, yerli ve yabancı hakemlerin gözetiminde yer altı, yer üstü, araç kazalarına müdahale ve ilk yardım, takım yetkinlikleri ve kimyasal olaylara müdahale kategorilerinde yarıştı.


Yarışma sonucunda, en iyi takım ödülü Koza Altın İşletmeleri'nin olurken, Çayeli Bakır İşletmeleri ikinci ve ESAN Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler yarışmayı üçüncü olarak tamamladı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen TMD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, organizasyonun yarışmadan ziyade yardımlaşma ve dayanışmayı ifade ettiğini belirterek "Sorumlu madencilik anlayışımızın temelini iş sağlığı ve güvenliği oluşturuyor. Maden kazalarında ve doğal afetlerde koordineli müdahale son derece önemli. Bu etkinlik sayesinde maden kurtarma ekipleri ortak dil oluşturuyor, bilgi ve deneyimlerini birbirleriyle paylaşıyor. Bundan sonra tek bir maden kazası veya ulusal afetin yaşanmasını istemeyiz ancak bu tür olumsuzluklar yaşandığında maden kurtarma ekiplerimizin tek vücut olarak hareket edeceğini bilmekten büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum. "ifadelerini kullandı.


En iyi takım ödülünü kazanan Koza Altın İşletmeleri'nin Kurtarma Ekibi Kaptanı Hasan Çullu da yarışmayı, maden kurtarma ekiplerinin bir araya gelip, kaynaştığı son derece faydalı bir organizasyon olarak değerlendiklerini vurgulayarak, "Bildiğiniz gibi ülkemiz deprem kuşağında bulunuyor ve 2020'de İzmir'de büyük bir deprem yaşadık. Maden kurtarma ekiplerimiz, 2019'da gerçekleştirilen ilk yarışmasından birbirlerini tanıdıkları için bu depremde daha koordineli biçimde çalışma imkanı buldu. Hem maden kazalarına hem de bu tür afetlere hazır olmak bizim için çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English