Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ürdünlü down sendromlu genç kız annesinin de desteğiyle mozaik sanatında usta oldu

Anne Siham et-Tamari: "Yetenek ve becerilerini geliştirmek için en iyi yolun Vefa ile çok zaman geçirmek olduğunu anladım" "Kızımın pratik deneyimi 2016'da başladı. İsim tasarlamanın yanı sıra zarif mozaik tablo ve cam üzerinde çizimde de ustalaştı"

Anadolu Ajansı haberine göre;

MEDEBA (AA) - LEYS EL-CUNEYDİ - Ürdünlü down sendromlu genç kız Vefa et-Tamari, annesinin desteğiyle engelleri aşarak büyük bir azim ve kararlılıkla el sanatları ve mozaikte usta olmayı başardı.


Ürdün'ün başkenti Amman'ın güneyinde yer alan Medeba şehrinde yaşayan 23 yaşındaki Tamari, mozaik sanatında ustalaşarak, özel durumunun başarılarına engel olamayacağını ortaya koydu.


Annesine olan sevgisini her fırsatta gösteren genç kız, büyük bir özveriyle birbirinden güzel tablolar yapıyor.


- "İlk günlerde üzüldüm ve mutsuz olmuştum"


Tamari'nin annesi Siham et-Tamari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kızım Vefa dünyaya geldiğinde, ona nasıl davranılması gerektiğini tam olarak bilmiyordum. İlk günlerde üzüldüm ve mutsuz olmuştum. Bulunduğumuz bölgede herhangi bir merkez olmadığından bu konuda tecrübeli arkadaşlarla iletişim kurmaya başladım." dedi.


"Yetenek ve becerilerini geliştirmek için en iyi yolun Vefa ile çok zaman geçirmek olduğunu anladım." diyen anne Tamari, kızı büyüdüğünde onun resim, model, el sanatları ve mozaik sanatına eğilimlerini ve bu yönde yetenekli olduğunu fark ettiğini aktardı.


Tamari, kızının bu durumunun kendisini 2012 yılında Medeba şehrinde özel ihtiyaçları olan insanlar için "Beşair en-Nur" adında bir hayır derneği kurmaya sevk ettiğini dile getirdi.


Dernek bünyesinde özel ihtiyaç sahiplerine el sanatları eğitiminin verildiğini ifade eden Tamari, ilgili kurumlardan destek sağlanması durumunda derneği daha da geliştirmeyi düşündüğünü söyledi.


- "Kızım dahil 8 kişi mozaik sanatında ustalaşmayı başardı"


Halihazırda Medeba'da down sendromlu kişiler konusunda uzmanlaşmış tek dernek olduklarını dile getiren Tamari şunları aktardı:


"Kızım, down sendromlu 20 kişiyle birlikte Sosyal Kalkınma Bakanlığına bağlı bir merkezde 6 ay mozaik sanatı alanında eğitim gördü. Kızım dahil 8 kişi mozaikte ustalaşmayı başardı. Kızımın pratik deneyimi 2016'da başladı. İsim tasarlamanın yanı sıra zarif mozaik tablo ve cam üzerinde çizimde de ustalaştı."


Genel olarak insanların down sendromlu kişileri yanlış anladığını, bunun bir hastalık olmadığını ifade eden Tamari, söz konusu kişilerin topluma kazandırılmadıkları sürece yavaş yavaş ölüme terk edildiklerini belirtti.


Tamari, kızının ulusal etkinliklere iştirak edebilmesi için büyük çaba sarf ettiğini dile getirerek, özel ihtiyaç sahiplerine yönelik etkinliklerin yetersizliğinden duyduğu üzüntüyü ifade etti.


- Bir eserin tamamlanması 3 ila 7 gün sürüyor


Vefa'nın mozaik paneller yapmaya devam ettiğini, bir paneli tamamlamanın 3 ila 7 gün sürdüğünü belirten anne Tamari, tamamlanan eserlerin satılmak üzere dijital platformlarda sergilendiğini söyledi.


Tamari, kızının ayda 5'ten fazla parça ürettiğini ve fiyatlarının 40 ile 50 dinar ( yaklaşık 56-70 dolar) arasında değiştiğini ifade ederek, çoğu müşterilerinin teşvik amaçlı ürünleri satın aldığını aktardı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”