Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TİKA, Çad'da ders kitaplarının basılabilmesi için matbaa kurdu

Anadolu Ajansı haberine göre;

ENCEMİNE (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Çad Eğitim Bakanlığının kendi ders kitaplarını basabilmesi için matbaa kurdu.


TİKA tarafından Çad Milli Eğitim ve Sivil Tanıtım Bakanlığına hibe edilen "İstanbul Matbaası" tesisinin teslim törenine, Çad Milli Eğitim ve Sivil Tanıtım Bakanı Aboubakar Assidick Tchoroma, Encemine Büyükelçisi Kemal Kaygısız ve TİKA Başkan Yardımcısı Rahman Nurdun katıldı.


Öğrencilerin sadece üçte birinin ders kitabına sahip olduğu ülkede İstanbul Matbaası sayesinde yıllık 180 bin kitap basılabilecek.


Matbaanın işletilebilmesi için Çadlı 4 personele Türkiye'de eğitim verildi.


- "Bu proje, iki ülkenin dostluğunun bir göstergesi"


Çad Milli Eğitim ve Sivil Tanıtım Bakanı Tchoroma, törende yaptığı konuşmada, Çad'daki öğrencilerin ihtiyaç duyduğu tüm ders kitaplarının basılacağı büyük ve tam donanımlı bir matbaa hibe ettiğinden dolayı TİKA ve Türk hükümetine teşekkürlerini iletti.


Büyükelçi Kaygısız da "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017'deki Çad ziyaretinde Çadlı yetkililer, ders kitaplarının basılmasını talep etmişti. Türkiye, kitap göndermek yerine matbaa kurulmasını önermişti. Türkiye'nin bu projesi, iki ülkenin dostluğunun bir göstergesi." diye konuştu.


Tören sonrasında Çad Cumhurbaşkanı'nın eşi ve Yüce Gönül Vakfı Başkanı Hinda Deby İtno'ya, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ve Devlet Bakanı Kalzeube Pahimi'ye nezaket ziyaretleri gerçekleştiren TİKA heyeti, mevcut projeler ve yeni iş birliği olanakları hakkında fikir alışverişinde bulundu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”