Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuk Üniversitesi YDYO Mütercim ve Tercümanlık Bölümünden 12 öğrenci mezun oldu

Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda mezuniyet heyecanı vardı. Mütercim ve Tercümanlık Bölümündeki 4 yıllık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 12 öğrenci, diplomalarını törenle aldı.

Selçuk Üniversitesi YDYO Mütercim ve Tercümanlık Bölümünden 12 öğrenci mezun oldu
Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunun 2020-2021 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Törene; Rektör Vekili Prof. Dr. İlhan Çiftci, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
“KARAMSARLIK VE MAZERET TUZAĞINA DÜŞMEYİN”
Konuşmasında mezun olan öğrencilere önemli mesajlar veren Rektör Vekili Prof. Dr. İlhan Çiftci, “Bugün her biriniz artık kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra ülkenize ve dünyaya karşı da sorumlu gençlersiniz. Bundan sonra, buradaki kazanımlarınız doğrultusunda geleceğinizi inşa edeceksiniz. İnanıyorum ki, nerede olursanız olun, ne işle meşgul olursanız olun sizler daima hakkı, adaleti, barışı, sevgiyi ve saygıyı savunacaksınız. Her ne iş yapıyorsanız elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacak; başkalarına faydalı, dürüst ve ahlaklı bireyler olacaksınız. Şunu hiçbir zaman unutmayın: dürüst, çalışkan ve üretken insan her zaman, her yerde kıymetlidir. Evet, hayat bazen zordur ve fakat sizler, hiçbir zaman karamsarlık ve mazeret tuzağına düşmeyin. Bilakis, ümitli ve iyimser olun. Asla pes etmeyin, sorunlardan kaçmayın, mücadeleci olun ve işinizde mutlaka fark yaratın! İşinizi iyi yapın, usulsüzlükten ve adaletsizlikten kaçının; ahlakınızı güzelleştirin. Sonunda kazanan, başaran siz olacaksınız. Siz başardıkça biz, mutlu olacak ve sizinle gurur duyacağız.” dedi.
“GÖZ BEBEKLERİNİZ EVLATLARINIZLA İFTİHAR EDEBİLİRSİNİZ”
Mezun olan öğrencilerin bilgi ve tecrübeyle donatılmasında akademisyenlerin özverili çalışmasının önemli bir payı olduğunu belirten Prof. Dr. Çiftci, “Bu güzellik tablosunun mimarları olan akademisyenlerimiz, şimdi emeklerinizin meyvesi mezunlarımızla ne kadar gurur duysanız azdır. Çabalarınız için mezunlarımız ve velileri adına hepinize şükranlarımı sunuyorum. Değerli veliler, dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, büyük emeklerle, özenle yetiştirdiğiniz göz bebekleriniz evlatlarınızla iftihar edebilirsiniz. Bu günlerin gerçekleşmesinde büyük bir sabır ve hoşgörü ile her türlü maddi ve manevi desteği esirgemeyen, onların başarılarında en büyük pay sahibi olan sizleri de Üniversitemiz adına tebrik ediyor; böyle kıymetli çocuklar yetiştirdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.
“ÜLKEMİZİ SEVECEĞİZ VE ONUN İÇİN ÇABALAYACAĞIZ”
Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün de “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. 4 yılda aldığınız eğitime mutlaka yenilerini eklemelisiniz. Kendinizi sürekli geliştirin. Ülkemizin kalkınmasına katkı sunabilmek çok önemli. Gelecekte hayal ettiğiniz bir ortamı yakalamanızı temenni ediyorum. Ülkemizi seveceğiz ve onun için çabalayacağız. Selçuk Üniversitesi, sizin gibi başarılı öğrencilerle gurur duyacak.” ifadelerini kullandı.  
“ÖĞRENCİLERİMİZ, ÜLKEMİZİN AYDINLIK GELECEĞİDİR”
Yabancı Diller Yüksekokulu Mütercim ve Tercümanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Onur Köksal da “Bölümümüzün bünyesinde İngilizce, Arapça, Çince ve Rusça mütercim tercümanlıklarımız bulunuyor. Lisans eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz, ülkemizin aydınlık geleceğidir. Sizler, bu ülkenin girişimci gençlerisiniz. Gittiğiniz her yerde, çalıştığınız her kurumda Selçuk Üniversitesini temsil bilinciyle hareket edeceğinizden hiçbir şüphem yok.” şeklinde konuştu. 

Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Dönem birincisi Esra Kekeç’in konuşmasının ardından tören, mezun olan öğrencilere diplomalarının verilmesi, kep atma seremonisi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 3
  • 1
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English