DOLAR : 42,94₺
EURO : 50,24₺
STERLİN : 57,59₺
GRAM : 6.112,76₺
ÇEYREK : 10.044,29₺
CUMHURİYET : 39.854,64₺
Eğitim

NEÜ'ye iki yeni bölüm

Eklenme: 15.07.2015 - 16:54

Necmettin Erbakan Üniversitesi, köklü geçmişi olan fakülteleri ve ilk kez öğrenci alacak bölümleri ile dikkat çekiyor.

NEÜ'ye iki yeni bölüm
Reklam alanı

Zorlu sınav maratonlarını geride bırakan adaylar üniversite tercihlerine son şeklini veriyor. Konya’da 52 yıl önce yükseköğretim hayatına başlayan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi (AKEF) ve İlahiyat Fakültesi; köklü geçmişi, güçlü akademik kadrosu ve eğitim kalitesiyle üniversite tercihlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü de yüzde yüz doluluk oranına ulaşmayı hedefliyor.

Konya’daki üniversitelerden daha köklü eğitim geçmişi olan AKEF; 1962-1963 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Selçuk Eğitim Enstitüsü olarak eğitim hayatına başladı. 2011 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlanan Fakülte, 23 anabilim dalı ile eğitimde kalitenin çıtasını her geçen gün bir üst seviyeye taşıyor.

AKEF’in Eğitim Kalitesi KPSS’de de kendini gösterdi

ÖSYM’nin yayımladığı, 2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) öğretmenlik alan bilgisi sınavının branş bazında sıralamasında sonuçlar NEÜ’nün eğitim kalitesini bir kez daha ortaya çıkardı. Üniversite, coğrafya öğretmenliği bölümünde Türkiye birincisi, edebiyat ve matematikte Türkiye ikincisi, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi ve tarih öğretmenliğinde Türkiye üçüncüsü, sınıf öğretmenliğinde ise Türkiye dördüncüsü oldu.
24 Kasım 1962 yılında Yüksek İslam Enstitüsü adıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 4 yıllık öğretmen yetiştiren bir kurum olarak öğretime açılan ve 20 Temmuz 1982 tarihinde Selçuk Üniversitesi'ne bağlanarak İlahiyat Fakülteleri arasına katılan İlahiyat Fakültesi güçlü akademisyen kadrosu ve eğitim kalitesiyle üniversite tercihlerinde ön plana çıkıyor.

İlahiyat Fakültesi uluslararası öğrencilerini bekliyor

Uluslararası öğrenci alacak olan İlahiyat Fakültesi, Arapça programı ile dünyanın dört bir yanından gelecek öğrenciler için önemli bir fırsat olarak göze çarpıyor. Uluslararası öğretim üyeleri hâlihazırda devam eden eğitim öğretim programında uluslararası öğrencilerini en iyi şekilde yetiştiriyor.

NEÜ’den Konya’da bir ilk

Konya’nın köklü fakültelerinin yanında bu yıl bazı bölümler ilk kez öğrenci alacak. Konya'da ilk kez NEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Bölümü 2015-2016 Eğitim-Öğretim döneminde MF- puan türüyle 60 öğrenciyi kabul edecek.

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Beslenme ve Diyetetik Bölümü de 2015-2016 Eğitim-Öğretim döneminde 60 öğrenciyi kabul edecek.

 

 


Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorumlar

  • Mehmet haksever 3812 gün önce

    Eğitim Fakültesi mezunları atama bekliyor,beyefendiler hala diğer bölüm mezunlarına para için formasyon vermeye devam ediyorlar.Mahşerde elimiz yakanızda olacak.

Yorum Yap