Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yunan askerinin denize attığı Yemenli Kalla konuştu

Lastik botla Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçen göçmenler, Türk kara sularına geri itildi. Göçmenlerden Mahgdi Kalla, yaşadıklarını anlatırken, "Türkiye, bize sahip çıktı" dedi.

Yunan askerinin denize attığı Yemenli Kalla konuştu
Göçmenler, Yunanistan'ın insanlık dışı müdahalesine maruz kalmaya devam ediyor. Yemenli Mahgdi Kalla, Yunanistan unsurlarının denize atmasının ardından yüzerek adaya çıktı.

KUZENİNİ DALGALARIN ARASINDA KAYBETTİ
Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarılan Kalla, kuzenini dalgaların arasında kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Kalla ile eşi Fadima Mahmud ve kuzeni Mücahid Abdulcavad, yeni bir yaşam umuduyla 2 ay önce yasa dışı yollardan İzmir'e geldi.

GÖÇMENLERİ DALGALI SUYA ATTILAR
Yemenli aile, 30 Ocak Cumartesi akşamı, tamamı Yemenliler'den oluşan düzensiz göçmen grubuyla lastik bota binerek Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçti.

Adada Yunan unsurlar tarafından yakalanan grup, başka bir bota bindirilerek Türk kara sularına geri itildi. Grupta bulunan Mahgdi Kalla, kuzeni Abdulcavad ve Mahad Adinare ise Yunan unsurları tarafından botla açıldıkları denizde dalgalı suya atıldı.
KENDİSİ YÜZDÜ, KUZENİ KAYBOLDU
Dondurucu soğukta Türk kara sularına doğru yüzen düzensiz göçmenlerden Kalla ve Adinare, Karaada'ya çıkmayı başardı. Kaybolan Mücahid Abdulcavad için yürütülen arama kurtarma çalışması ise sürüyor.

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin kurtardığı 2 kişi, işlemlerinin ardından İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Geri Gönderme Merkezi'ne alındı.

"KELEPÇELERİMİZİ ÇÖZÜP BİZİ DENİZE ATTILAR"
Diğer botla Türkiye'ye geri itilen eşi Fadima Mahmud'a Geri Gönderme Merkezi'nde kavuşan Kalla, yaşadıklarını anlattı.

Yunan polisinin tüm sığınmacılardaki para ve cep telefonlarını aldığını, bazılarını ayırarak bir bota bindirdiğini, kendilerini ise ters kelepçeli olarak karakola götürdüğünü anlatan Kalla, "Bizi küçük bir bota bindirdiler. Yanımızda Yunan askerleri de vardı. 20 dakika denizde ilerledikten sonra kelepçeleri çözdüler. Üzerimizde çocuk can yeleği vardı. Ona sığamıyorduk. Kelepçelerimizi çözüp bizi denize attılar. Yüzme bilmediğimizi Yunan askerlerine söyledik. Bizi denize atıp geri döndüler." dedi.

Denizin dalgalı olması nedeniyle uzun süre mücadele ettiklerini, bir ara artık öleceğini düşündüğünü belirten Kalla, şöyle devam etti:

"ÖLÜMDEN KAÇTIK, YİNE ÖLÜME GİTTİK"
"Can yeleği küçüktü, bizi kaldırmıyordu. Çok çok su yuttuk. O yüzden kuzenim yüzemedi. Biz adaya çıktık. Sabaha kadar bekledik. Ertesi gün saat 10.00'da Türk Sahil Güvenlik ekipleri bizi fark etti ve kurtardı. Kuzenim zaten yüzmeyi bilmiyordu ve yüzmekten çok korkuyordu.

Hala kulağımda onun sesi var. Kesinlikle insanlık dışı bir muameleydi. Bir insanı nasıl alıp denize atabiliyorsunuz. Kesinlikle bir daha Yunanistan'a geçmeye çalışmayacağım. Biz ülkemizden kötü koşullar ve savaşlar nedeniyle kaçmaya çalıştık. Ölümden kaçtık ama yine ölüme gittik, yeni bir şey bulamadık."

"TÜRKİYE BİZE SAHİP ÇIKTI"
Kalla, hayatlarını kurtaran Türk askerlerine minnettar olduklarını da belirterek, "Türkiye sağ olsun, bize sahip çıktı ve ilgilendi. Adadan bizi sırılsıklam kurtardılar. Kıyafet ve battaniye verdiler. Yunanistan askerleri bize yemek vermemişti. Türk askerleri süt ve yemek verdi. Bize hiç kötü davranmadılar." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Ocak'ta yaptığı sosyal medya paylaşımında Yunan Sahil Güvenliği tarafından üç göçmenin denize atıldığını, 2 kişinin kurtarıldığını duyurmuştu. Kayıp olduğu değerlendirilen düzensiz göçmenin bulunması için bölgede arama-kurtarma çalışması başlatılmıştı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 3
  • 0
  • 1
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English