Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

YTB Başkanı Eren "Balkan Tarih ve Kültür Akademisi"nin kapanışında konuştu:

"Bizim birbirimizi daha iyi tanımamız lazım. Birbirimizi daha iyi tanıyalım ki kardeşlik bağımız gelişsin. Birbirimizin sorunlarına aşina olalım ki çözümleri de beraber geliştirelim. Bunun için de geçmişi bilmek lazım. Atiye hazırlanabilmek için maziyi iyi bilmek lazım"

Anadolu Ajansı haberine göre;

OHRİ (AA) – Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, Balkanlar ve Türkiye'deki insanların birbirlerini daha iyi tanıması gerektiğini, bu sayede kardeşlik bağlarının geliştiğini ifade etti.


Kuzey Makedonya'nın Ohri şehrinde Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) desteğiyle gerçekleştirilen "Balkan Tarih ve Kültür Akademisi"nin kapanış programı düzenlendi.


YTB ve Üsküp merkezli Köprü Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği iş birliğinde icra edilen programa, YTB Başkanı Abdullah Eren ve beraberindeki heyetin yanı sıra ülkedeki Türk ve yerel kurum temsilcileri ile öğrenciler katıldı.


YTB Başkanı Eren, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kurum olarak Balkanların farklı ülkelerinde gençlerin kültürel kapasitesini ve eğitim seviyesini yükseltmek üzere çok farklı başlıklarla tarih ve kültür programları düzenlediklerini ifade etti.


Program kapsamındaki öğrencilere, Türkiye ile ilişkiler, ekonomi, siyaset, kültür, sanat, tarih, girişimcilik ve spor gibi farklı alanlarda katkı sağlamaya gayret ettiklerini söyleyen Eren, bunun yanı sıra her yıl Türkiye Bursları kapsamında Balkanlardan binden fazla öğrenciye burs verdiklerini vurguladı.


Eren, Balkan Tarih ve Kültür Akademisi'nin kapanışını yaptıklarını belirterek akademiye, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan ve Kosova'dan yaklaşık 30 kişinin katıldığını anımsattı.


Akademide, Osmanlı'nın Balkanlarda bıraktığı tarih ve kültür mirasını gençlere anlattıklarını kaydeden Eren, "Bunun içerisinde siyasi tarih de var, bunun içerisinde toplumsal tarih de var, fakat bunun içerisinde bizim mimarimiz var, Osmanlı mimarisi. Osmanlı gastronomisi de var, mutfak kültürümüz de var. Bunun içerisinde tekke kültürümüz de var. Musikimiz de var. Sosyal yaşamdaki Osmanlı döneminde toplumsal dayanışmanın temelinde olan vakıf kültürü de var.” dedi.


Eren, şunları söyledi:


“Bizim birbirimizi daha iyi tanımamız lazım. Birbirimizi daha iyi tanıyalım ki kardeşlik bağımız gelişsin. Birbirimizin sorunlarına aşina olalım ki çözümleri de beraber geliştirelim. Bunun için de geçmişi bilmek lazım. Atiye hazırlanabilmek için maziyi iyi bilmek lazım. Biz burada bir mazi eğitim çerçevesinde arkadaşlarımızı bilgilendirdik.”


Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) Genel Başkanı ve Köprü Derneği Başkanı Hüsrev Emin ise akademinin, Balkanların farklı bölgelerinden gelen öğrenciler için güzel bir buluşma ve kaynaşma vesilesi olduğunu ifade etti.


Emin, akademi kapsamında Osmanlı kültürüyle alakalı konuların farklı bir şekilde anlatıldığını dile getirdi.


Program sonunda akademiyi tamamlayan öğrencilere sertifikalar dağıtıldı.


27 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde düzenlenen akademiye, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bulgaristan ve Yunanistan'dan yaklaşık 30 öğrenci katıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”