Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Lübnan Başbakanı Mikati, Ürdünlü mevkidaşı Hasavne ile "enerji konusunu" görüştü

Anadolu Ajansı haberine göre;

BEYRUT (AA) - Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ülkesini ziyaret eden Ürdünlü mevkidaşı Bişr el-Hasavne ile enerji konusunu ele aldı.


Başbakan Mikati, 20 Eylül'de kabinesinin Meclisten güvenoyu almasının ardından ilk yabancı konuğu Hasavne ile başkent Beyrut'taki Hükümet Sarayı'nda bir araya geldi.


Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Mikati, Mısır'dan Lübnan'a Ürdün ve Suriye üzerinden doğal gaz ulaştırma ve Amman'dan elektrik tedariki konuları ile iki ülke arasındaki ilişkileri ele aldıklarını aktardı.


Mikati ayrıca sonuç verecek anlaşmalar sağlanmasını istediklerini söyledi.


Ürdün Başbakanı Hasavne de Lübnan'ı destekleme ve istikrarını korumaya önem verdikleri gibi ihtiyaçlarını karşılamada da geri durmayacaklarını belirtti.


Hasavne, "(Lübnan'daki) Enerji krizini kısmen çözmek için gaz ve elektrik tedariki konusunu ve buna yönelik bölgesel çabaları görüştük." dedi.


Detaylarını açıklamadığı, imzalanmayı bekleyen bazı anlaşmaları da ele aldıklarını dile getiren Hasavne, Ürdün olarak Lübnan'ın yanında yer aldıklarını vurguladı.


Ürdün Başbakanı Hasavne, ülkesinin bölgesel ilişkilerine dair ise şunları kaydetti:


"Ürdün'ün hiç kimse ile anlaşmazlığı yok. Bizler her zaman olduğu gibi hala kardeşlerimizle ilişkiler kurmaya mahkumuz. Bugün de Lübnanlıların ihtiyaçlarını temin etme konusunda (bölgesel) yakınlaşmalarımız var. Bizler mevcut uluslararası fikir birliği çerçevesinde Lübnan'ın ihtiyaçlarını temin etmeye kadir tüm taraf ve ülkelerle koordinasyon sağlarız."


Ürdün, Mısır, Lübnan ve Beşşar Esed rejimi Enerji bakanları 8 Eylül'de, Ürdün'ün başkenti Amman'da dörtlü toplantı gerçekleştirmiş ve Lübnan'a enerji tedariki konusunda hazırlanan yol haritası üzerinde anlaşma sağlanmıştı.


- Lübnan'daki elektrik krizi


Farklı din ve mezheplere dayalı siyasi bölünmeler açısından kırılgan bir yapıya sahip Lübnan'da, 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en büyük ekonomik kriz yaşanıyor.


Lübnan'da döviz likidite sorunu nedeniyle elektrik santrallerine akaryakıt temin etmekte zorluk yaşanırken ülke genelinde birkaç aydır günlük enerji kesintileri 20 saati buluyor. Lübnan'ın normal şatlarda elektrik ihtiyacı yaklaşık 3200 megavat iken söz konusu krizler nedeniyle bu üretim 500 megavata kadar geriledi.


Lübnan Elektrik Kurumunun hizmet veremediği saatlerde halka elektrik sağlayan mahalle jeneratörlerinin sahipleri, Merkez Bankasının düşük kurdan sağladığı akaryakıtı piyasada bulamadıkları ve karaborsadan fahiş fiyatla satın aldıkları gerekçesiyle faturaları da ona göre yüksek tutuyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”