Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İklimlendirme sektöründen ocakta 458 milyon dolarlık ihracat

Türkiye iklimlendirme sanayii, yeni yılın ilk ayında 458 milyon dolarlık ihracata imza attı. 167 ülkeye dış satım yapan sektörün geçen ay en çok ihracat yaptığı ülke 52 milyon dolarla Almanya oldu.

İklimlendirme sektöründen ocakta 458 milyon dolarlık ihracat
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye'nin ocak ayındaki ihracatı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 17,3 artarak 17,6 milyar dolar oldu. Söz konusu rakam, Türkiye'nin en yüksek ocak ayı ihracat rakamı olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'nin üretiminde güçlü olduğu iklimlendirme sektörü de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,6 artışla ocakta 458 milyon 580 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

İklimlendirme sanayisi, bu yılın ilk ayında dünyanın dört bir yanındaki 167 ülkeye dış satım yaptı.

Avrupa ülkeleri ihracatta ilk sırada

Sektörün geçen ay en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke gruplarında, 221 milyon dolarla Avrupa Birliği (AB) ülkeleri başı çekti. Bu ülke grubunu sırasıyla 50 milyon dolarla Bağımsız Devletler Topluluğu, 49 milyon dolarla Orta Doğu ülkeleri, 44 milyon dolarla diğer Avrupa ülkeleri ve 43 milyon dolarla Afrika ülkeleri izledi.

Sektörün geçen ay en çok ihracat yaptığı ülke ise 52 milyon dolarla Almanya oldu. Almanya'yı sırasıyla 30 milyon dolarla Birleşik Krallık, 29 milyon dolarla İtalya, 21 milyon dolarla Fransa ve 17 milyon dolarla Romanya takip etti. En çok ihracat yapılan diğer ülkeler ise sırasıyla İspanya, Irak, Polonya, Rusya ve Mısır oldu.

İstanbul üretimde zirvede

Geçen ay iklimlendirme ürünlerinde en çok dış satım ise sırasıyla İstanbul, Manisa, Kocaeli, İzmir ve Bursa'dan yapıldı.

İstanbul, Ocak 2022'de 176 milyon dolarlık ihracatla sektörün üretim merkezi olmayı sürdürdü. Manisa'dan 54 milyon dolar, Kocaeli'nden 47 milyon dolar, İzmir'den 36 milyon dolar ve Bursa'dan 30 milyon dolarlık iklimlendirme ürünü ihracatı gerçekleştirildi.

Türkiye iklimlendirme sanayisi, geçen yılı 2020'ye göre yüzde 33 artışla 6 milyar 196 milyon dolarlık ihracatla kapatmıştı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English