Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Patriot' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Malesef bir çok NATO ülkesi buradaki patriot sistemlerini alıp götürürken İspanya bunu yapmamıştır. İspanya'nın bu tutumunun diğer bazı müttefiklerimizce örnek alınmasını temenni ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Hükümet Başkanı Pedro Sanchez ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

İspanya Hükümet Başkanı kıymetli dostum Sanchez'i Ankara'da misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. 2009 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz hükümetler arası zirve toplantıları iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı en üst düzey platformu oluşturmaktadır.
 
İspanyol şirketlere yatırım çağrısı

Salgının olumsuz etkilerine rağmen ikili ticaret hacmimiz şimdiden bir önceki senenin rakamlarını yakalamıştır. Bu durum 20 milyar dolarlık hedefimizi yakaladığımız anlamına gelmez. Bizim bir hedefimiz var. Bunu da inanıyorum ki değerli dostum ile birlikte yakalayacağız. 600'den fazla İspanyol şirketin Türkiye'deki yatırımlarından memnuniyet duyuyoruz. Daha fazla yatırım yapma çağrımızı tekrarlıyorum. İspanyol bankası BBVA özellikle tarafından yapılan açıklamalar Türkiye'ye olan güvenin en somut göstergesidir.
 
"İspanya'nın bu tutumunun diğer bazı müttefiklerimizce örnek alınmasını temenni ediyorum"

Tükiye ve İspanya Avrupa'nın doğu ve batı ucunda köşe başı olarak stratejik konumu haiz iki NATO müttefikidir. İspanya Türkiye'de konuşlu patriot sistemleri ile ittifak dayanışmasının nasıl olması gerektiğini göstermektedir. Malesef bir çok NATO ülkesi buradaki patriot sistemlerini alıp götürürken İspanya bunu yapmamıştır. İspanya'nın bu tutumunun diğer bazı müttefiklerimizce örnek alınmasını temenni ediyorum.

"Büyük bir uçak gemisi yapmayı hedefliyoruz"

Savunma sanayii alanında İspanya ile bir çok ortak proje yürütüyoruz. Bu alandaki işbirliğimiz daha da derinleştirmeyi arzu ediyoruz. Biliyorsunuz İspanya ile uçak gemisi yaptık, şu anda denize indirmiş vaziyetteyiz. Bunun çok daha büyüğünü İspanya ile yapalım istiyoruz.
 
Birkaç üye ülkenin küçük hesaplarının Avrupa Birliği'ni ve NATO-Avrupa Birliği ilişkilerini zayıflatmasına izin verilmemelidir.
  
"Gümrük Birliğinin güncellenmesi, vize muafiyeti çalışmalarına bir an önce başlanmalıdır"

Türkiye olarak olumlu gündemin hayata geçirilmesi maksadıyla. İlkeli tutumumuzu ve çabamızı ortaya koyduk. Avrupa Birliğinin artık ülkemizle ilişkilerine stratejik bir bakış açısıyla yaklaşması ve somut adımlar atması gerekiyor. Gümrük Birliğinin güncellenmesi, vize muafiyeti çalışmalarına bir an önce başlanmalıdır.

Avrupa ve NATO'nun sınırlarını koruyan Türkiye ve İspanya düzensiz göç konusunda önemli yük sırtlanmıştır. İspanya'nın bugüne kadarki kıymetli desteklerinin sürdürülmesinin tüm taraflar açısından faydalı olacağına inanıyorum. 

Aşırı sağın yükselmekte olduğu günümüzde Medeniyetler İttifakı'nın değeri daha iyi anlaşılacaktır. 16 yıl önce tohumlarını attığımız bu girişim dünyanın karşı karşıya kaldığı meydan okumalar açısından önemli bir çıkış yolu sunmaktadır. Cenevre'de açılan ofisin başında görevlendirilen Türk büyükelçi girişime güç katacaktır.

"TURKOVAC'ı yıl sonunda piyasaya süreceğiz"

Yerli aşımız TURKOVAC'ı yıl sonuna kadar piyasaya sürmemiz söz konusu. Aşı konusunda sıkıntımız olmayacak. Dünya ile ilişkilerimizde de bu konuda sıkıntımız yok. Her türlü desteğimizi vereceğiz. 

"İktidarımız kadına yönelik şiddette çok hassas"

Kadına şiddet konusunda her adımı atıyoruz, atmaktayız ve atacağız. İktidarımız kadına yönelik şiddette çok hassas. İstanbul Sözleşmesi'ni biz tamamen gündemimizden çıkardık. Biz İstanbul Sözleşmesi ile atılacak adımları zaten normal yasalarımızda var. Kadın bizde en kutsal varlıktır. Kadının bu kutsiyetine asla leke gelmesine biz zaten müsade etmeyiz. Çünkü bizde aile kavramı çok hassastır. Aile kavramı üzerinde de bu önemsediğimiz durumu lekelemek suretiyle müsade etmeyiz. Bundan dolayıda İstanbul Sözleşmesi'ne gerek yok diyerek bunu kaldırdık.

S-400'lerin parça üretimi

S-400 parça üretimi konusundaki detaylar hakkında her iki taraf Türkiye ve Rusya detay açıklama yapmamak üzerinde mutabık kaldık. Dolayısıyla da bu tür açıklamalara girmiyoruz. Bu kendi aramızdaki hassasiyetlerdir.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 6
  • 1
  • 5
  • 8
  • 1
  • 4
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English