Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Tunus'ta Uluslararası Barbekü Renkleri Festivali

28.09.2022 12:48:00
Festivale aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 18 ülkeden aşçılar katılıyor

TUNUS (AA) - Tunus'un sahil kentlerinden Nabil'de düzenlenen Uluslararası Barbekü Renkleri Festivali'ne Türk aşçılar da katıldı.


Tunus ile Fas aşçıları tarafından kurulan Altın Şahinler Aşçılık Derneği tarafından ikincisi bu yıl gerçekleştirilen festivalde, Türkiye, Cezayir, Irak, İspanya, Fransa, Meksika, Almanya, Suudi Arabistan, Güney Kore, İsveç ve İtalya'nın da olduğu 18 ülkeden 100'ün üzerinde aşçı ve dernek temsilcisi yer alıyor.


Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Başkanı Bayram Özrek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi temsilen böyle bir etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Tunus'a yemek festivali kapsamında ikinci gelişim. Birçok ülkeden katılım sağlanan böyle bir festivale katılmaktan dolayı mutluyuz. Ekip olarak festivalde düzenlenecek yemek yarışmalarına da katılacağız.” dedi.


Yarışmalarda Türkiye'yi temsil eden ekibin şefi Abdi Gündüz ise festivalde organizasyon başkan yardımcısı olarak görev aldığını belirterek, şunları kaydetti:


"Aynı zamanda yarışmaya katılan ekibimizin direktörlüğünü yürütüyorum. Festival süresince, dünya standartlarına uygun olarak hazırlanan yemekleri ve sunumları değerlendirme fırsatı bulacağız. Festivalin tamamlanmasının ardından, organizasyona katılan ekiplere ve aşçılara katılım sertifikası düzenleyeceğiz.”


- Bu yıl festivalin ikincisi düzenleniyor


Festival organizasyon başkanlığı yapan Tunuslu master şef Kays Allagi ise uluslararası düzeyde gerçekleştirilen festivale katılımın yüksek olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.


Festivalin bu yıl ikincisinin düzenlendiğini hatırlatan Allagi, şöyle devam etti:


“Korona tedbirlerinden dolayı, geçen yıl başlattığımız festivale katılım istediğimiz düzeyde gerçekleşmedi. Uluslararası olarak düzenlediğimiz festivale bu yıl 18 ülkeden katılımın sağlanması büyük bir onur. Hedefimiz ulusal ve uluslararası çapta yemek kültürlerinin tanıtımına katkıda bulunmak ve bunu kayıt altına almak. Ülke tanıtımına katkı sunan gastronomi festivalleri aynı zamanda turizm sektörünün de gelişmesini sağlıyor.”


Pazartesi günü başlayan ve 29 Eylül'e kadar devam edecek festival kapsamında yemek yarışmaları, ülkelerin özel yemeklerinin sunumu ve yemek kursları gibi birçok etkinlik gerçekleştiriliyor.


DİĞER HABERLER