Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Tekin: Öncelik kalite ve depreme dayanıklılık olmalı

21.02.2023 12:33:00
Deprem maalesef yüzde 98 oranında 2 bin yılı öncesi yapılan binaları yıktı. 7,7 ve 7,6’lık depremin en şiddetli yaşandığı Hatay’da, fay hattının üzerinde yapılan bazı binaların yerle bir olurken bazı binaların camı bile çatlamadı.
Konyalı firma Tekin İnşaatın Hatay’da yaptığı Adli Tıp Binasının altı adeta ikiye ayrıldı ama binada bir tek çatlak bile oluşmadı.

Camları bile çatlamadı
Tekin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Tekin "Deprem bölgesi Hatay’da geçen sene başladığımız Osmaniye İlköğretim Okulu ve Hatay Adli Tıp binasını bu sene teslim ettik. Allaha şükürler olsun ki ikisi de herhangi bir zarar görmedi. Hatta camları dahi kırılmadı. Bunu bu ortamda söylemek, inanın yıkıldı ya da yıkılmadı bile demek üzücü bir hal alıyor. Maalesef çok büyük kayıplarımız oldu yıkımları da söylemek zorundayız. Hatay merkezde bulunan Hatay Adli Tıp binası ve Osmaniye merkezde bulunan Mevlana İlköğretim Okulu’nu bu süreçte yaptık. İki binayı da bu sene teslim ettik. Yaptığımız iki binanın camları dahi kırılmadı.’’ dedi.

Müteahhit asla taviz vermeyecek!
Binaların yapımında tek bir etken değil tüm detayların takibinin önemli olduğunu belirten Kamuran Tekin ‘’ İlk proje aşamasında statiğinde, yapımında,  işin takibinde başında duran ekiple birlikte hepsini ayrı ayrı takip etmek gereklidir. Öncelikle müteahhit hiçbir zaman taviz vermeyecek. İkincisi doğru ekiple çalışılacak. Doğru teknik personel, doğru ekip olduktan sonra ortaya doğru bir yapı, ayakta duran bir yapı çıkacaktır. İnşallah herkes işini layıkıyla yapar ‘’ ifadelerini kullandı. 

Beton, demir, zemin kötü olursa yıkım kaçınılmaz!
Önceliklerinin kalite, depreme dayanıklılık ve güvenli binalar yapmak olduğunu belirten Kamuran Tekin, “Kum gibi dağılan binalar gördük. Demirin çok kötü olduğunu gördük. Demirlerin ölçümlerinin yapılmadığı, uygun olmayan, çizilmeyen bir statiği, gördük. Hem beton hem demir hem de zemin kötü olunca yıkımda kaçınılmaz oldu. Ülkemizde Konya’mızda ve son olarak deprem bölgesinde yaptığımız bütün inşaatlarda hep önceliğimiz kalite, depreme dayanıklılık ve en iyisini yapmak olmuştur” dedi.

DİĞER HABERLER