Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Gece yarısı benzine 1 lira 37 kuruş, motorine ise 1 lira 24 kuruş indirim geldi. Pompa fiyatlarına da yansıyan indirim sonrası İstanbul'da motorinin litre fiyatı 40 lira 12 kuruştan, benzinin litresi ise ortalama 42 lira 64 kuruştan satılıyor.
Benzine 1.37 TL, motorine ise 1.24 TL indirim geldi. İndirim bu gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı.
BENZİN LİTRESİ 43 LİRANIN ALTINA DÜŞTÜ
Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorinin litre fiyatı 40 lira 12 kuruştan, benzinin litresi ise ortalama 42 lira 64 kuruştan satılıyor.
AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.
EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Neden araç sigortalarıyla ilgili bir haber yapmıyorsunuz 12 - 14 Bin arası fiyat çıkıyor hasarsız son basamak ta olan biri için el insaf bir emekli aylığından fazla
Allah\'tan dünyada düşüyor da yakıt ucuzluyor değilse gabar falan hikaye
Yorum Yap
Konya'da silahlı bıçaklı kavga! 2 yaralı
Hasan Dağı'nda mahsur kalan 2 üniversite öğrencisi askeri helikopterle kurtarıldı
Doğum izni süresi uzatılıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay için taziye mesajı
Ev hayali kuranlar dikkat! TOKİ’de son hafta...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na 3 bin sözleşmeli personel alınacak
Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 ölü, 2 yaralı
Yük treni hemzemin geçitte otomobile çarptı: 5 yaralı
Konya'da kız kaçırma iddiası cinayetle bitti! Olayla ilgili yeni gelişme
Tartıştığı sürücüyü öldüresiye darbetti
Belediye Başkanı Gülşah Durbay hayatını kaybetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Terörsüz Türkiye açıklaması: "Mağaralar boşaldı, silahlar yakıldı, yakılıyor"