Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Sinovac CEO’su açıkladı! Türkiye'ye aşı üretim lisansı

12.05.2021 09:42:00
Sinovac CEO’su Yin Weidong, Bloomberg’e açıklamalarda bulundu. CEO Weidong, Türkiye dahil 5 ülkeye aşı üretme lisansı verdiklerini belirtti.
Sinovac CEO’su Yin Weidong Bloomberg’e verdiği söyleşide aralarında Türkiye'nin de olduğu beş ülkeye üretim lisansı verdiklerini duyurdu.

Bloomberg HT'nin haberinde, Sinovac farklı klinik sonuçlarını savunurken CoronaVac’ın gerçek dünyada daha iyi sonuç verdiğini gösteren kanıtlar olduğunu ifade etti.

Sinovac CEO’su Yin Weidong, Türkiye ile birlikte Endonezya, Brezilya, Malezya ve Mısır'a aşıyı ülkelerinde üretme konusunda lisans verdiklerini belirtti.

GÜNDE 6 MİLYON DOZ ÜRETİM YAPILIYOR

Sinovac Biotech CEO'su Yin Weidong geçtiğimiz ay, her yıl düzenlenen Asya için Boao Forumu'nda yaptığı açıklamada şirketin günde 6 milyon dozdan fazla aşı ürettiğini belirtmişti.

Yin, yurtdışındaki ortak üretimin yetersiz olduğunu ekleyerek, "Mümkün olduğunca en kısa sürede teknolojiyi transfer etmek için 10 ülke seçmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Sinovac aşısıyla ilgili son klinik deneyler Şili'de gerçekleşti.

Çinli Sinovac firmasının corona virüs aşı Coronavac'ın, hastaneye yatışları önlemede yüzde 85, ölümleri önlemede yüzde 80 etkili olduğu belirtilirken aşının, semptomatik vakaları önlemede ise % 67 etkinlik gösterdiğini bildirilmişti.

Şili hükümeti, Çin aşısının ilk gerçek etkinlik araştırma sonuçlarını paylaştı. Çalışma, aşının klinik çalışmaların dışında ne kadar etkili olduğunu ortaya koymuştu. 

Araştırmada 2 Şubat ve 1 Nisan arasında CoronaVac aşısı olan 10,5 milyon kişi üzerindeki etkinliğini incelenmişti. 

DİĞER HABERLER