Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Sağlık çalışanlarından depremzede Elisa'ya tekerlekli sandalye

25.03.2023 12:58:00
Asrın felaketi depremlere Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde yakalandılar. Firdevs Genç ile doğuştan kas hastalığı bulunan 8 yaşındaki kızı Elisa güçlükle dışarı çıktı. Konya’da yeni bir hayata başlayan depremzede Elisa’ya sağlık çalışanları tarafından tekerlekli sandalye hediye edildi.
Büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaraları sarılmaya devam ediyor. Ev hanımı Firdevs Genç, asrın felaketi depremlere ailesi ve kızı ile birlikte yaşadığı Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yakalandı. Tek katlı müstakil evlerinden çıkmayı başaran Genç, doğuştan kas hastası ve zekâ geriliği de bulunan kızı Elisa ile birlikte Konya'ya gelerek bir yurda yerleşti.
DUYGULANDIRAN HEDİYE
Konya’da da kızının tedavisiyle yakından ilgilenen anne Firdevs Genç ile kızı Elisa’nın yardımına sağlık çalışanları koştu. Elisa’nın rahat gezebilmesi için sandalyeye ihtiyacı olduğunu öğrenen Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları kendi aralarında topladıkları parayla Elisa’ya bir tekerlerli sandalye aldılar.

"ÇOK MUTLU OLDUK"
Çok mutlu olduğunu söyleyen Anne Firdevs Genç: “Kızımın kas hastalığı her geçen gün artıyor. Bunun yanı sıra zekâ geriliği ve epilepsi başladı. Bugüne kadar pusetle gezdiriyordum ama artık arabası var. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

DİĞER HABERLER