Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Meteoroloji uyardı! Konya’da kar yağışı devam edecek mi?

15.03.2022 16:16:00
Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Perşembe, Cuma ve Pazar günleri için Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerinde aralıklarla kar yağışının beklendiğini bildirdi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Ülkemizin 17.03.2022 Perşembe gününden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Perşembe günü genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlayacak yağışların 18.03.2022 Cuma gününden itibaren güney kesimler hariç yurt genelinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının önümüzdeki bir haftalık periyotta mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Vatandaşlarımızın ve yetkililerin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir.

Beyaz Bereket’le ilgili sevindirici bir haber de Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden geldi. 

Yapılan son değerlendirmeye göre, Perşembe gününden itibaren Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerinde kar yağışının beklendiği bildirildi.

Konya’da 17 Mart Perşembe günü başlayacak olan kar yağışının aralıklarla Pazar gününe kadar sürmesi bekleniliyor. Hava sıcaklıklarının ise önümüzdeki 1 haftalık periyotta mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. (Konhaber / Kemal Sayın)

Kentte önümüzdeki 5 günlük hava tahmini ise şöyle: 

DİĞER HABERLER