Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konyalılar dikkat! Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı geldi

30.05.2023 11:20:00
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Konya'nın da aralarında bulunduğu 28 şehir için sarı kodlu uyarı yapıldı.
Yağışlı hava etkisini göstermeye devam ediyor.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Konya dahil 28 il için sarı kodlu uyarı geldi ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi.
Vatandaşlardan sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
Sarı alarm verilen iller şöyle sıralandı:
Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Isparta, İzmir, Karabük, Kastamonu, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Siirt, Sinop, Şırnak, Uşak.

KONYA
Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Konya'nın güneydoğu kesimleri (Karapınar, Ereğli, Emirgazi ve Halkapınar) hariç, diğer kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın is genellikle güneyli yönlerden hafif,ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak  esmesi bekleniyor.
 

DİĞER HABERLER