Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'ya ilk kar ne zaman düşecek? O tarihe dikkat!

14.11.2023 16:12:00
Meteoroloji 8.Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Konya'nın Ahırlı, Akören, Bozkır, Çeltik, Kulu, Sarayönü, Tuzlukçu ilçelerinde 18 Kasım Cumartesi günü karla karışık sağanak yağmur bekleniyor. 19 Kasım Pazar günü de karla karışık yağmur 14 ilçeyi etkisi altına alacak.
Hava sıcaklıklarının düşüşe geçmesiyle birlikte beklenen kış yüzünü gösterdi.

Konya başta olmak üzere yurt genelinde kapalı hava ve yağış hakim oluyor.
KARLA KARIŞIK YAĞMUR GELİYOR
Meteoroloji 8.Bölge Müdürlüğü'nün (Konya) tahminlerine göre 18 Kasım Cumartesi günü Ahırlı, Akören, Bozkır, Çeltik, Kulu, Sarayönü, Tuzlukçu ilçelerinde karla karışık yağmur bekleniyor.

Sıcaklık tahminlerinde ise Ahırlı en düşük 2, Akören 1 derece, Bozkır 0 derece, Çeltik 0 derece, Kulu 1 derece, Sarayönü 1 derece ve Tuzlukçu 2 dereceyi görecek.

14 İLÇEDE ETKİLİ OLACAK
19 Kasım Pazar günü ise Konya genelinde 14 ilçede karla karışık yağmur bekleniyor. Bu ilçeler arasında Akören, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Çeltik, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Hüyük, Ilgın, Kulu, Sarayönü ve Seydişehir yer alıyor.

Sıcaklık tahminleri ise Akören en düşük 1 derece, Akşehir 2 derece, Beyşehir 2 derece, Bozkır 2 derece, Çeltik -1 derece, Derbent 2 derece, Derebucak 2 derece, Doğanhisar 2 derece, Hüyük 2 derece, Ilgın 1 derece, Kulu 1 derece, Sarayönü 1 derece , Seydişehir 0 derece ve Tuzlukçu 0 dereceyi görecek.
KENT MERKEZİNDE SADECE SAĞANAK YAĞIŞ ÖNGÖRÜLÜYOR
Kent merkezinde ise 18 Kasım Cumartesi günü sağanak yağışlı en düşük 5 derece; 19 Kasım pazar günü ise yağmurlu en düşük 4 dereceyi görecek.

İşte ilçe ilçe 5 günlük hava durumu

DİĞER HABERLER