Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’nın 7 ilçesine kuvvetli yağış uyarısı

20.01.2024 14:50:00
Meteoroloji Konya’nın 7 ilçesine kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yağışlar nedeniyle sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yarın (21 Ocak Pazar) sabah saatlerinden itibaren Konya ve Aksaray’da kuvvetli yağış bekleniyor. 

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENEN İLÇELER

Beklenen yağışların Konya’nın Akşehir, Altınekin, Kadınhanı, Karatay, Selçuklu, Sarayönü, Tuzlukçu ilçesi ile Aksaray’ın Eskil, Gülağaç, Güzelyurt, Merkez ve Sultanhanı ilçelerinde kuvvetli yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması tahmin ediliyor. 

SU BASKINLARINA DİKKAT
Meteoroloji tarafından sarı kod ile uyarılan Konya’da kuvvetli yağış beklendiğinden su baskınları ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

 

SARI KOD NEDİR?
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır. (Veli Şengül)

 

DİĞER HABERLER