Konya Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerinde şehre gelen misafirleri en güzel şekilde ağırlamak için şehir merkezini özel aydınlatmalarla süsledi. Konya akşamlarını ışıl ışıl yapan aydınlatmalar Şeb-i Arus haftasına ayrı bir canlılık ve manevi atmosfer kazandırdı.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan aydınlatmalar ile Şeb-i Arus Haftası’nda Konya ışıl ışıl oldu.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Şebi Arus’un ruhuna yakışır bir şehir estetiği oluşturarak misafirlerin huzurlu, keyifli ve unutulmaz bir ziyaret geçirmesi için çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda Mevlana Caddesi ve Meydanı’ndan Tarihi Bedesten’e, Türbeönü Çarşılarından Aslanlı Kışla Caddesi’ne ve Mevlana Kültür Merkezi’ne kadar geniş bir alanda uygulanan ışıklandırmalar, ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor.
Bu yıl yapılan aydınlatma çalışmalarının en dikkat çekici unsurları arasında saçak aydınlatma uygulamaları ve ay-yıldız motifleri yer alıyor. Şehrin dokusuna uygun şekilde hazırlanan bu estetik tasarımlar, hem manevi atmosferin ruhuna hitap ediyor hem de Konya’nın misafirperverliğini görsel olarak yansıtıyor.
Kaynak: Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Yurtdışındada yapıyorlar bunu, noelde.
Yorum Yap
Hollandalı KLM Havayolu, İsrail'e uçuşları askıya aldı
Türkiye'nin milli kanatları için 2026'da yoğun mesai harcanacak
Türkiye'de aralık yağışları yüzde 21 azaldı
KIZILCIK ŞERBETİ'NİN FATİH'İ DOĞUKAN GÜNGÖR DİZİDEN ÇIKARTILDI MI?
Bartuğ Elmaz hangi takımla anlaştı?
Devlet Bahçeli'den Ahmet Özer mesajı: Kararın makul gerekçesi yoktur
Bakan Fidan: Trump isterse İsrail'in yanlış davranışlarını durdurma kapasitesine sahip
Konya dahil 7 ilde suç örgütlerine operasyon! 8 kişi tutuklandı
Eski AK Parti Uşak Milletvekili Altay hayatını kaybetti
Konyaspor-Gaziantep maçı ne zaman, saat kaçta?
Yeniden inşa edilen Gazze Şehitleri Camii ibadete açıldı
Borsa İstanbul rekor tazeledi