Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da EYT'li vatandaşlar SGK önünde yoğunluk oluşturdu

29.12.2022 13:09:00
Konya’da emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yapılan açıklama sonrası vatandaşlar, borçlanma ve prim gün sayısı hesaplaması için Sosyal Güvenlik Kurumunda (SGK) yoğunluğa neden oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık 2 milyon 250 bin kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesi açıklamasının ardından askerlik ve doğum borçlanmasını yapmak isteyenler, erken saatlerde Konya SGK İl Müdürlüğü'ne gelmeye başladı.
Prim günlerini doldurmak isteyenler, borçlanma talep dilekçesini görevlilere verdi. EYT düzenlemesiyle emekli olabilmeleri için başvuru sürecine ilişkin yapmaları gerekenleri öğrenen vatandaşlar, emeği geçenlere teşekkür etti. 

EYT düzenlemesinden yararlanmak için doldurduğu talep formunu SGK'ye veren Hasan Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.
Vatandaşlardan Mehmet İmişler ise 1987'de sigorta başlangıcının olduğunu belirterek, "Prim günümüz vuruyor az bir eksiğimiz var, inşallah emekli olabilirsek olacağız. Cumhurbaşkanının açıklaması bizim için çok iyi oldu." ifadesini kullandı.
Karapınar ilçesinden gelen Serdar Kabakçı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT açıklamasını takip ettiğini, karardan çok mutlu olduğunu dile getirdi.

DİĞER HABERLER