Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

JMO Konya şubesinden önemli açıklama! Konya'da 7 şiddetinde deprem olur mu?

06.09.2023 13:35:00
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesi, Konya’da 7 büyüklüğünde deprem olabileceğine ilişkin iddialara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Konya'da 7 şiddetinde deprem olur mu?
Konya Jeoloji Mühendisleri Odası'nın (JMO) yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda şehir merkezinden fay geçen 24 kent olduğunu bunlardan birinin de Konya olduğunu söyledi.

Bu bilgiyle ilgili açıklama yapan Konya JMO, Konya'da 7 ve üzeri derecede deprem olabileceği iddialarının doğru olmadığını aktardı. 

Gerçeği yansıtmıyor
7 ve üzerinde deprem olacağı tespiti yapıldığı iddialarının son dönem sosyal medyada yayıldığı üzere gerçeği yansıtmadığı söylendi.

Fay geçen kentlerden biri de Konya
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesi sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı: “Şehir merkezinden fay geçen kentleri konu alan Odamız çalışmasında 24 kent tespit edilmiş olup bunlardan biri de Konya ilimizdir. Fakat bu çalışmada 7 ve üzerinde deprem olacağı tespiti yapıldığı son dönem sosyal medyada yayıldığı üzere gerçeği yansıtmamaktadır .Şube Başkanımız Şükrü Arslan’ın daha önceki açıklamalarında da bahsettiği üzere Konya ilimizde7 ve üzeri bir büyüklükte deprem olma potansiyeli söz konusu değildir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” (Elif Sağlam)

DİĞER HABERLER