Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Diyarbakır'da bağ bozumu başladı

14.10.2021 16:41:00
Çüngüş Kaymakamı Tuncay Kaldırım: "İlçede bu yıl 6 bin 282 ton üzüm üretimi gerçekleşti. Yörede birim alandan elde edilen verim 561-686 kilogram"

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde bağ bozumu sezonu başladı.


Kaymakam Tuncay Kaldırım, Mırgan Yaylası'nda "Boğazkere" üzüm çeşidinde hasat dolayısıyla düzenlenen programda, ilçede bağcılığın çok eski dönemlere dayandığını, bölgede üzüm çeşitlerinin yetiştirilmesi için elverişli iklim ve toprak yapısının bulunduğunu belirtti.


Kaldırım, "İlçede bu yıl 6 bin 282 ton üzüm üretimi gerçekleşti. Yörede birim alandan elde edilen verim 561-686 kilogram." dedi.


Tarım ve Orman İlçe Müdürü Deniz Yıldırım da bağcılığın gelişimi ve devamlılığı için hastalık ve zararlılarla mücadelenin önemine işaret ederek, "Son zamanlarda yaşanan mevsimsel değişiklikler nedeniyle hastalık ve zararlılar ile güneş yanıklarında artışlar görülmektedir. Bağ hastalıkları için ilaçlama yapılırken, zararlılar konusunda da bağ entegre mücadele kapsamında popülasyon takibi yapılıp ilaçlama gerçekleştirilmekte. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü olarak yürüttüğümüz Entegre Mücadele Programı kapsamında zararlı takibi yapılmakta. Bu yıl 10 çiftçinin bağında 100 dekar bağ alanında entegre bağ mücadelesi yapıldı." diye konuştu.


Yıldırım, Boğazkere üzümünün kendine has lezzeti ve aroması nedeniyle sevilerek tüketilen bir üzüm çeşidi olduğunu kaydetti.


Daha sonra Kaldırım ile Yıldırım çiftçilerle birlikte üzüm topladı.


Programa, Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Çakır da katıldı.




DİĞER HABERLER