Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

CHP’de adaylık krizi! Fatma Kaplan Hürriyet, çekilmekten çekildi!

22.02.2024 19:24:00
Yerel seçimde aday belirleme olaylarının zirve yaptığı CHP İzmit’te mevcut belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet krizi yaşandı. Parti içi anlaşmazlık yüzünden adaylıktan çekilen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yoğun temaslar sonrası ikna edildi. Hürriyet, İzmit için yeniden aday oldu.

CHP’de yaşanan değişim sonrası parti içi yerel seçim çalışmalarında neredeyse her il ve ilçede aday ve liste krizi yaşanıyor.

 

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel arasında yaşanan çekişmenin sonucu olarak, Hatay’da yaşanan Lütfü Savaş dayatması ve benzeri olaylarla aylardır parti içinde kaos yaşanıyor.

 

CHP bu kez Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’te, belediye meclis üyesi listelerinde kriz yaşadı.

 

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, istediği bazı isimlerin belediye meclis üyeliği listesine alınmamasına tepki göstererek, adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

 

Fatma Kaplan Hürriyet'i ikna etmek için CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek devreye girdi.

 

İzmit'e giden Zeybek ile Hürriyet arasındaki görüşme olumlu sonuç verdi. Fatma Kaplan Hürriyet, yeniden adaylığa razı oldu.

DİĞER HABERLER