Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz? Resmi İlanlar

Barış Dedebağ’dan çarpıcı açıklamalar! 40 bin FETÖ'ye tabi subay var

06.09.2018 15:16:00
Türkiye’de FETÖ tehlikesi geçti mi? Türk Silahlı Kuvvetleri’nde hala görevde olan örgüt üyesi var mı? Bu sorulara cevap, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sırasında gösterdiği kahramanlık örneği ile adı hafızalara kazınan Emekli Binbaşı Barış Dedebağ’dan geldi. “FETÖ’nün en iyi bildiği şey insan mühendisliği” diyen Dedebağ, FETÖ’nün eskisinden daha sistemli çalıştığını söyledi.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
Tüm Türkiye, hatta bütün dünya onu 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sırasında gösterdiği kahramanlıkla tanıdı. Binbaşı Barış Dedebağ...

Emekli olan Binbaşı Barış Dedebağ, KONTV’de yayınlanan ve Program Müdürü Yaşar Toy’un sunduğu ‘Düzlem’ programının konuğuydu… 15 Temmuz ve sonrasında yaşanan süreci anlatan Dedebağ, FETÖ ile ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı.

"15 Temmuz bu milletin isyanıydı, çığlığıydı, hak ile batılın savaşıydı. Bunu beşikteki çocuğa kadar çok güzel anlattık." diyen Barış Dedebağ, "FETÖ'nun en güzel yaptığı şey; insan mühendisliği... FETÖ bizi test etti. Kanser hücresi özelliği nedir? Yenersiniz, bir dahaki gelişine daha da güçlenmiş, vücudun savunma mekanizmasını tanımış, onu çökertecek daha yeni hücrelerle gelir. Bu örgüt böyle bir örgüt" dedi.

Peki, Türkiye’de FETÖ tehlikesi devam ediyor mu?  Bu soruya Barış Dedebağ şu cevabı verdi:

"Silahlı kuvvetlerde işlem tesis edilenlerin çok daha üstünde, 30-40 bin gibi FETÖ'ye tabi subay, astsubay olduğunu konuşuyor olmak yalan değil. Çünkü ortada bilimsel gerçekler var. TSK'ya alınan personel sayısını bu yıllara vurduğunuzda ve işlem tesis edilenlere baktığınızda mantıki hesap ortada."

Emekli Binbaşı Barış Dedebağ’a göre FETÖ artık eskisinden daha sistemli çalışıyor… Dedebağ, "Bunlar hayatta kalma çabasıyla eskisinden çok daha sistemli. Silahlı kuvvetlerde bir daha Ömer Halisdemirler çıkmasın, Zekai paşalar, Ümit Dündarlar çıkmasın diye bunu üzülerek söylüyorum diğer askerlere bunun "kontrollü darbe olduğu, tedbir alınabilecekken alınmadığı, TSK'yı çökertmek için Ergenekon'un ters hareket'i olduğu gibi yavaş yavaş alt rütbeleri, gençleri, genç subayları seçilmiş lidere itaat noktasında kesinlikle araya rabıtayı kesmek için çalıştıklarını iddia ediyorum." dedi.

Programın bir diğer konuğu ise Osmanlı Ocakları 1453 Derneği Genel Başkanı Muhammet Emin Canpolat'tı… 

Canpolat ise "Bu FETÖ belasından ne zaman kurtulursak, kurtuluş ve milli duruşu daha sağlıklı daha ileriye dönük geleceği daha rahat izlemek adına planlarımızı 2023, 2053, 2071 hedeflerimize daha hızlı bir şekilde odaklanmak ve bu plan adına sağlıklı yol alabiliriz." dedi.

Konhaber.com

DİĞER HABERLER