Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yurt Dışındaki Iraklı Doktorlar Derneği Amman’ı ziyaret etti

Yurt Dışındaki Iraklı Doktorlar Derneği’nden bir heyet Filistinlilerin kamplarını ziyaret etmek üzere Ürdün’ün başkenti Amman'a gitti.

Yurt Dışındaki Iraklı Doktorlar Derneği Amman’ı ziyaret etti
Yurt Dışındaki Iraklı Doktorlar Derneği Başkanı Op.Dr. Aydın Beyatlı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ziyaretin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Heyette, Op.Dr. Aydın Beyatlı(Konya), Uz. Dr. Salah Kadir(İngiltere), Uz. Dr. Yasir Saad(Bağdat) ve Adil Beyatlı(Konya) yer aldı.

Açıklamada, Amman Filistin Büyük Elçiliği’nde Büyükelçi Atallah Hayri ve yetkililere ziyaretin amaçları ve 1948 Filistin Cenin savaşında Türkmen General Ömer Ali Bayraktar’ın kahramanlıklarının anlatıldığı belirtildi. 

Op. Dr. Dr. Aydın Beyatlı, ziyarete ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Ürdün’deki kamplar dağ yamacında olup zor iniş ve çıkışlı sokakları mevcuttur. İlkel ortamda on binlerce fakir, hasta ve yaralı Filistinli kamplarda yaşamını sürdürmektedir.

 “FİLİSTİNLİNİN DERDİNİ EN İYİ ANLAYAN BİZİZ” 

Gazze’den Ürdün’e gelen Filistinli mülteciler ile Batı Şeria’dan gelenlere Ürdün’ün uyguladığı muameledeki farklılıklar, İsrail-Filistin savaşının tarihsel seyrine dayanıyor. 1948 Arap-İsrail savaşı sonrasında Mısır ordusu Gazze Şeridi’nin kontrolünü ele geçirmiş, Ürdün’ün ise Doğu Kudüs’ü de kapsayan Batı Şeria’ya girmişti. Ürdün’ün Batı Şeria’yı ilhak etmesi, ülkenin nüfusunu iki katından fazlaya çıkardı. Yeni vatandaşların kamu sektöründeki tüm işlere eşit erişimi sağlandı ve Ürdün meclisindeki koltukların yarısı yeni vatandaş olanların temsilcilerine ayrıldı. Fakat bu gelişmeler Filistinli mültecilerin ekonomik durumunun düzelmesini sağlayamadı. Bugün üç milyona yakın kayıtlı Filistinli mülteci Ürdün’de yaşıyor. Filistinli mültecilerin birçoğu Ürdünlülerle birlikte kentlerde ve köylerde, 570 bini ise mülteci kamplarında yaşıyor. Mülteci kamplarının yüzde 10’u resmi yüzde 3’ü ise gayri resmi kamplardır.

Türkmen Sağlık ekibimiz Amman Filistin Büyük Elçiliği görevlileri ile görüştükten sonra Cebel, El-Hüseyin ve El-Vihdat kamplarında sağlık hizmet vermek üzere iki gruba ayrıldı. Gazzeli mülteciler Elvataniye sağlık kimliği ve ikamet tezkerelerine sahip olmadıklarından çok zor şartlar altında yaşamaktadırlar. Ekibimiz beş gün içinde onlarca hastaya sağlık hizmeti vermiş kamptakilere kardeşleri olan Irak Türkmenlerinin sevgilerini iletmiş, Türkmen General Ömer Ali Bayraktar’ın kahramanlıkları anlatılmıştır. Filistin halkı ile olan kardeşliğimiz tarihi olayların pekiştirdiği hakiki bir kardeşlik olduğu ifade edilmiştir. Gazzeliler sağlık hizmetimizi büyük sevinçle karşılamış, Türkmeneli bayrağını bağrına basmış ve tüm Türkmeneli de yaşayan Türkmenlere dualarını eksik etmeyeceklerini söylemişlerdir.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English