DOLAR : 44,659₺
EURO : 51,394₺
STERLİN : 59,097₺
GRAM : 6.768₺
ÇEYREK : 11.782₺
CUMHURİYET : 45.705₺
GREMSE : 111.386₺
3.Sayfa

Murat Övüç tahliye edildi

Eklenme: 01.04.2026 - 13:54

"Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan yargılanan sosyal medya fenomeni Murat Övüç, tahliye edildi.

Murat Övüç tahliye edildi
Reklam alanı

Sosyal medyada başörtüsü takarak video paylaşması nedeniyle hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma başlatılan ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla tutuklanan Murat Övüç, hakim karşısına çıktı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılan Övüç, savunmasında tahliyesini ve beraatini talep etti.

ADLİ KONTOL HÜKÜMLERİNİ İSTEDİ
Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanığın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine karar verilmesini istedi.

TAHLİYE EDİLDİ
Ara kararını açıklayan mahkeme, Övüç'ün "yurt dışı çıkış yasağı" ve "imza" şeklindeki adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine karar verdi. Mahkeme, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İSTENEN CEZA
Övüç hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 1
❤️ 0
😊 0
😡 1
👎 1
😂 1
😢 0
😲 0
Toplam 4 tepki

Yorum Yap