Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Malatya'da bina çöktü: 13 kişi yaralı çıkarıldı

Malatya'da bir binada göçük meydana geldi. Arama-kurtarma çalışmaları sırasında 13 kişi yaralı kurtarıldı. Çöken binada ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Malatya’da bina çöktü: 13 kişi yaralı çıkarıldı
Merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan ve 2 katlı bir binada henüz bilinmeyen bir nedenle göçük meydana geldi. İş yerlerinin olduğu binanın çevresinde güvenlik önlemi alındı.

13 kişi yaralı kurtarıldı
AFAD, bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları sırasında 13 kişinin enkazdan yaralı kurtarıldığını açıkladı.

Yaralılar, ambulanslarla hastanelere sevk edildi.
AKUT Başkanı Şalcı: Enkaz altında kalanların yer tespiti yapılıyor. AKUT Başkanı Recep Şalcı, TRT Haber canlı yayınında, "Enkaz altında kalanların yer tespiti yapılıyor." dedi. 

"Tahmini 10-15 kişi göçük altında"
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, tahmini olarak 10-15 kişinin göçük altında olduğunu söyledi.

Malatya Valisi Aydın Baruş, binadaki çökmenin neden kaynaklandığına ilişkin henüz tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bölgeye destek ekipleri sevk edildi
Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Sivas ve Adana illerinden arama ve kurtarma ekipleri faaliyetlere destek vermek üzere bölgeye sevk edildi.

13 yaralıdan 8'i taburcu edildi, can kaybı yok
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, çökme esnasında binada 21 kişinin bulunduğunu açıkladı. 13 yaralıdan 8'i taburcu edildi. Hayati tehlikesi olmayan 1 kişinin yoğun bakımda tedavisi sürüyor. 

Enkazda kimse kalmadı, kontrollü şekilde kaldırılıyor
Herhangi bir kayıp ihbarının olmadığını söyleyen Çataklı, "Binada kişi olduğuna dair tespit yok. Ancak her türlü ihtimali düşünerek arkadaşlarımız kontrollü bir şekilde binanın enkazını kaldırmaya başladılar." dedi.

Çataklı, tadilat yapıldığı iddialarıyla ilgili başsavcılığın soruşturma başlattığını, 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 

Gözaltına alınanlar arasında tadilat yaptırdığı iddia edilen iş yeri sahibi de var. 
Valilik, çökme neticesinde enkazda yakını veya yakınları olduğunu düşünen vatandaşların, 112 veya Valiliğin 0532 662 60 23 nolu iletişim numaralarına bildirimde bulunmalarını istedi. 

Öte yandan, yetkililer incelenmek üzere enkazdan örnek aldı. 

"Devletimiz tüm imkanlarıyla ve kurumlarıyla bölgededir"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Valisi Aydın Baruş ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Devletin bütün imkanları ve kurumlarıyla vatandaşlarının yanında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini ileterek, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Malatya Valisi Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı arayarak, çöken bina ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Şentop, geçmiş olsun dileklerini iletti
letişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Devletimiz tüm imkanlarıyla ve kurumlarıyla bölgededir. Göçükten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Duamız, kalbimiz Malatyalı kardeşlerimizle…" dedi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de devletin tüm kurumlarıyla arama-kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Göçükten etkilenen tüm Malatyalılara geçmiş olsun, dileklerini iletti. 

Binanın çökmeden önceki hali:

Bölgeye destek ekipleri sevk edildi
Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Sivas ve Adana illerinden arama ve kurtarma ekipleri faaliyetlere destek vermek üzere bölgeye sevk edildi.

İletişim Başkanı Altun: Devletimiz tüm imkanlarıyla ve kurumlarıyla bölgededir
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Malatya’da bir binada meydana gelen göçük nedeniyle oluşan enkaz sonrası arama-kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Devletimiz tüm imkanlarıyla ve kurumlarıyla bölgededir. Göçükten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Duamız, kalbimiz Malatyalı kardeşlerimizle…" dedi. 

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 2
  • 2
  • 3
  • 7
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Sevdam Konyam
    2 yıl önce

    Rabbim, bela ve nüsibetlerden, afatlardan, düşmanın, şeytanın, bildiğimiz, bilmediğimiz bütün kötülüklerden biz günahkar kullarını koru Allah'ım.????

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (0)
  • Avatar
    MAHMUT
    2 yıl önce

    aminnn

    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English