Konya Büyükşehir Belediyesi, şehri etkileyen kuraklığa karşı yeşil alanlarda su tasarrufu sağlamak için önemli bir peyzaj düzenlemesine imza attı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’de kuraklıktan en çok etkilenen şehirlerin başında Konya’nın geldiğini belirterek, şehrin su sıkıntısı yaşamaması için gerekli tedbirleri aldıklarını ama tasarrufa da büyük önem verdiklerini söyledi.
Belediyeye ait yeşil alanlarda kullanılan sudan tasarruf etmek için şehrin en önemli arterlerinden olan İstanbul Yolu’nda “kurakçıl peyzaj” düzenlemesi yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, “Elmalı Caddesi ile Fırat Caddesi arasındaki refüjün 2.100 metrelik kısmında yaptığımız kurakçıl peyzaj düzenlemesiyle su ve enerji tasarrufu sağlamayı hedefliyoruz. Düzenleme bir taraftan da şehir estetiğine katkı sunacak şekilde hayata geçirildi. Geleneksel yeşil alan sulama modelleri yerine bölgeye uygun, kuraklığa dayanıklı az su isteyen bitki türleri ile dere çakılı , ponza taşı ve sentetik çim kullanılarak örnek bir peyzaj çalışması yaptık” ifadelerini kullandı.
Günlük yaşamın her alanında su tasarrufunun hayati öneme sahip olduğunu kaydeden Başkan Altay, tüm Konyalıların tasarrufa devam etmelerini istedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı kurakçıl peyzaj düzenlemesinde; taflan, biberiye, mavi çim, lavantin, lavanta, kekik, ateş dikeni, berberis gibi kuraklığa dayanıklı bitki türleri kullanıldı.
Kaynak: Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Görsellik yerine ağaç dikilse hem görsellik olur hemde kuraklık için önlem olurdu çakıl taşı ponza taşı ile uğraşmak masraf yapmak yerine
Bu işin içinde yine birileri cebini doldurdu.. kuraklık bahane..
Öyle olmuş olsa idi soruşturma acarlardı. Ülkemizde bir çok örneği var.
Yorum Yap
Eski eşiyle evli polis memuruna otomobille çarpıp fotoğrafını çekti
Dayı vahşeti! 10 yaşındaki yeğenini toprağa gömüp ölüme terk etti
"Şap hastalığı" nedeniyle 11 mahalle karantinaya alındı
Çocukların motosiklet yolculuğu acı sonla bitti: 1 ölü, 1 yaralı
Konya'da Şeb-i Arus programları Sema Gösterisiyle taçlandı
Van'da 4,6 büyüklüğünde deprem
Başkan Altay duyurdu! Marangozlar Köprülü Kavşağı bu gece ulaşıma açılıyor
Otoyolda 3 TIR çarpıştı! Kazanın ardından TIR'lar alev aldı
Adliye soygununda 10 yeni gözaltı
İletişim Başkanı Duran: Kamuoyunun, sosyal medyadaki dezenformasyonlara karşı duyarlı olması önem arz etmektedir
Mevlana'nın 752. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri etkinliklerle sürüyor
Konya'nın turizm gözdesi Sille ve Kelebek Bahçesi, Şeb-i Arûs’ta ziyaretçi akınına uğradı