DOLAR : 42,62₺
EURO : 49,51₺
STERLİN : 56,80₺
GRAM : 5.817,79₺
ÇEYREK : 9.571,07₺
CUMHURİYET : 37.973,32₺
3.Sayfa

Konya’da sahte gen tedavisi yapan kliniğe baskın! Laboratuvar mühürlendi

Eklenme: 09.03.2025 - 12:04

Konya’da multipl skleroz (MS), miyopati, sarı nokta, kanser ve serebral palsi (SP) gibi hastalıklara ‘gen’ tedavisi yaptıklarını öne sürerek, hasta ve hasta yakınlarından 9 ila 12 bin dolar arası para talep eden özel bir genetik kliniğin laboratuvarı, yapılan baskında mühürlendi.

Konya’da sahte gen tedavisi yapan kliniğe baskın! Laboratuvar mühürlendi
Reklam alanı

Selçuklu ilçesindeki özel bir genetik kliniği hakkında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve İl Sağlık Müdürlüğüne şikayette bulunuldu. CİMER’e yapılan şikayette; ‘Klinikte, MS, miyotapi, sarı nokta, kanser ve SP gibi hastalıklara ‘gen’ tedavisi yapılıyor. Kök hücre tedavisini, kabul eden hastalardan kan örneği alınarak, 2 gün sonra hücrenin üreyip üremediğinin bilgisi verilerek, 9 bin ila 12 bin dolar arasında ücret isteniyor. Tedaviyi kabul eden hastalardan ise elden ve kredi kartından ekstra yüzde 10 KDV oranı alınıyor. Sözde kök hücre tedavisinde hastalara ‘izotonik solüsyon’ enjekte ediliyor. Kliniğin bodrum katındaki laboratuvarda hayvan kanlarıyla deney yapılıyor’ denildi.
Şikayetin ardından İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri genetik kliniğine baskın yaptı. Ekipler, kliniğin laboratuvar olarak kullanıldığı iddia edilen bodrum katta kan örnekleri ve genetik materyaller ele geçirildi. İl Sağlık Müdürlüğü, laboratuvarı mühürledi. Kliniğin yasal olarak tedavi yapma yetkisinin olmadığını belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.


Kaynak: DHA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 1
❤️ 0
😊 2
😡 2
👎 3
😂 0
😢 0
😲 1
Toplam 9 tepki

Yorumlar

  • Keramettin 274 gün önce

    Sağlık kuruluşlarında bu insanlara yönlendiren birileri var demek ki.

  • Mehmet Bsy 274 gün önce

    2008 yılından beri faaliyet yürütüyor yeni mi akıllarına gelmiş.

  • Berna 275 gün önce

    Böyle insanların Allah belasını versin... Umarım bir daha doktorluk yapamaz

  • Konya21 275 gün önce

    İl sağlık müdürlüğüne helal olsun gerekeni hızlıca yaparak bu duzenbazlara nefes aldirmamislar.

Yorum Yap