Konya, Hatay, Ankara ve Çankırı'da düzenlenen 'Kuyu-5' operasyonlarında Konya’da Faris Çokkaynar’ın (Cezaevinde) elebaşılığını yaptığı 5 ayrı organize suç örgütü çökertildi.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Konya'nın da aralarında bulunduğu 4 ilde 'Kuyu-5' operasyonları düzenlendiğini belirtti.
4 elebaşının da içerisinde bulunduğu 57 şüpheli yakalandı
Operasyonla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadelere yer verdi: "Hatay, Ankara, Çankırı ve Konya’da düzenlenen “KUYU-5” operasyonlarında; Hatay Merkez'de Ömer Kartopu’nun,Hatay İskenderun’da Ali Ak’ın,Ankara’da Alper Aksoy’un,Çankırı’da Recep Armağan’ın ve Konya’da Faris Çokkaynar’ın (Cezaevinde) elebaşılığını yaptığı 5 ayrı Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda 4 elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 57 şüpheli yakalandı.
"Şehir eşkiyalarına nefes aldırmayacağız"
Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki şehir eşkiyalarına nefes aldırmayacağız. Milletimizin duası ve desteğiyle organize suç örgütlerine karşı şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek.
Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlüklerince Hatay, Ankara, Çankırı ve Konya’da düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Kendilerine rakip olarak gördükleri ve alan kavgası içerisinde bulundukları suç gruplarına yönelik silahlı saldırı düzenlendikleri, Müşteki şahısları darp ve tehdit ederek yağmalaya çalıştıkları, Silah zoruyla müşteki şahısları kaçırdıkları ve ailelerinden para talep ettikleri, Şahıslar arasındaki alacak verecek meselelerine müdahil oldukları,Uyuşturucu ticareti nedeniyle husumetli oldukları şahısları tehdit ettikleri, Müşteki şahıslara usulsüz yol ve yöntemlerle senet imzalattırdıkları, Cebir ve şiddet kullanarak alacak verecek konularında tahsilat yaptıkları ve şahısların şikâyetçi olmalarını engelledikleri, Tefecilik yaparak müşteki şahısları yüksek faizle borçlandırdıkları ve borcunu ödeyemeyen şahısları tehdit ettikleri,Sanayi sitesinde müşterileri dolandırdıkları, itiraz eden müşterilere karşı cebir ve şiddet uyguladıkları, tehdit ve hakaretlerde bulundukları,Uyuşturucu madde ve silah ticareti yaparak haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.
Çok sayıda çek senet ve çok miktarda Türk Lirasına el konuldu
Operasyonlar sonucu: 17 adet ruhsatsız tabanca,10 adet ruhsatsız tüfek, 5 adet kurusıkıdan çevirme tabanca,Muhtelif miktarda uyuşturucu madde ile Çok sayıda çek senet ve çok miktarda Türk Lirasına el konuldu.Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Süper
Bakan çok iyi.Milletin gönlünde taht kurdu.Devlet terbiyesi almış bir adam işte.Adam gibi adam.Birde şu sınır güvenliği sağlansa derdimiz kalmayacak inşAllah.
Önceki bakan sinir ticareti yapıyordu
önceki bakan ne iş yapıyordu acaba?
Evet sehir eskiyalarina gecot yok ta ki kendi eskiyalarinizi yerlestirene kadar nedense gelen hep aynisi yapiyor neyin kafasini yasiyonuz
Yorum Yap
Parka gitmek için evden ayrılan çocuk her yerde aranıyor
Bakan Fidan: Gazze'de sürekli ihlal edilen bir ateşkesle karşı karşıyayız
Bakan Bayraktar: Türkiye'de her bir saatte yaklaşık 10 dönüm güneş tarlası kuruyoruz
Afyonkarahisar-Konya kara yolunda beton mikserine çarpan otomobil hurdaya döndü! Sürücü hayatını kaybetti
Otomobil patladı, feci şekilde can verdi
Akşam saatlerinde apartman yangını! 9 kişi hastaneye kaldırıldı
Bakan Memişoğlu yurt dışına giden hekim sayısını açıkladı
Konya’da otomobil refüje çıktı: 3 yaralı
Konya'da otomobil tıra çarptı! 22 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Konya'da dağda kalp krizi geçiren şahıs hayatını kaybetti
TBMM'de taciz soruşturması: Gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı
12 yaşındaki ortaokul öğrencisine akran zorbalığı!
Haber Ara