Konya’da 4,5 yıl önce ‘soğuk çay’ tartışmasında 33 yaşındaki emlakçı Emel Göçer’i tabanca ile vurarak öldüren katil zanlısı 46 yaşındaki Muhammet İlhan’a ‘kasten öldürme’ suçundan verilen müebbet hapis cezası ile ilgili Yargıtay son noktayı koydu. Yargıtay 1. Ceza Dairesi İlhan’a verilen hapis cezasını onadı.
Olay, 14 Ağustos 2021'de Konya- Antalya yolunun 20'nci kilometresinde meydana geldi. Ankara'da emlakçılık yapan Emel Göçer, arkadaşları ve yeğenleri ile birlikte tatil için Antalya'ya doğru yola çıktı. Emel Göçer yanındakilerle birlikte yol kenarındaki seyyar satıcıda mola verip, gözleme ve çay istedi.
Çayın soğuk olduğunu söyleyen Emel Göçer ile çaycı Muhammet İlhan arasında tartışma çıktı. İlhan, 'Hava soğuk ben ne yapayım?' dedikten sonra genç kadını kolundan tutup, zorla içeriye götürmeye çalışıp, suyun sıcak olduğunu göstermek istedi. Göçer'in bunu istememesi üzerine İlhan, genç kadına tokat attı. Kafile oradan ayrılmak istediği sırada silahını çıkaran Muhammet İlhan, Emel Göçer'i başından vurup öldürdü. İlhan, diğer kadınlara da silah doğrultarak tehdit etti. Gözaltına alınan İlhan tutuklandı.
MÜEBBET HAPSE ÇARPTIRILDI
Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesince 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Muhammet İlhan'ın akıl sağlığı da yerinde çıktı. Mahkeme heyeti Muhammet İlhan hakkında hiçbir indirim uygulanmaksızın 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis, 'silahla tehdit' suçundan 3 yıl, 'hakaret' suçundan da 5 ay 7 gün ceza verdi. Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi de verilen bu kararı onadı.
YARGITAY DA AFFETMEDİ
Sabah gazetesinde yer alan habere göre Muhammet İlhan'ın avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, "Vicdani kanının dosya içindeki belge ve bilgilerle uyumlu olarak kesin verilere dayandırıldığı, eylemin İlhan tarafından gerçekleştirildiğinin saptandığı, hükme esas alınan adli raporların yeterli olduğu, eyleme uyan suç vasfının doğru biçimde belirlendiği, yargılama sonucunda oluşan kanaat ve takdire göre ceza yaptırımının yasal bağlamda ve gerekçesi gösterilerek belirlendiği, Göçer'den İlhan'a yönelen haksız söz veya davranış bulunmadığı, takdiri indirimin mahkemenin takdir yetkisi kapsamında, yasal, yerinde ve yeterli gerekçelerle İlhan hakkında uygulanmamasına karar verildiği, İlhan'ın lehine uygulanabilecek başkaca lehe hükmün bulunmadığı, temyiz sebeplerinin incelenmesinde hükümde hukuka aykırılık bulunmamıştır" denilerek cezayı onadı.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Suçun net ve aleni olan cinayetlerde İdam olmalı, İdam olmalı, İdam Olmalı ,? Ne zaman duyacak hukumet? Meclis bu konuda karar alamıyorsa Halk oylamasına sunulsun
Bu tür yerler acilen kapatılıp yasaklanmalı bu tür yerler hiç de güvenli degil kara yolları bölge müd, belediye el atmalı
Bu tür yerlere izin veren veya görmezden gelenler veya denetlemeyenler vebali sizin de üzerinize..
Ne psikopatlar, değişik yaratıklarla beraber yaşıyoruz. Yüzünden belli olmuyor ki
Olayı hatırladık da adamın cezası 4.5 yıl sonra mı verildi?Bu memlekette bu yargı ne zaman düzelecek acaba
silahla kabadayılığı içeri de yaparsın artık
Yollarda Böyle baraka yerlerde mola vermeyin buraları işletenler sıkıntılı tipler oluyor gidin Daha düzgün işletmeler de mola verin
Yorum Yap
Konya'da kahreden hikaye: İki oğlunu kaybeden baba mezarlıkta çalışmaya başladı
Konya'da uyuşturucu operasyonu
Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi Çocuk Tiyatro Topluluğundan eğlence dolu tiyatro gösterisi
Muhtarlardan Kooperatif Başkanı Yazır’a ziyaret
Konya'da sanal kumar kıskacından kurtuluş hikayesi
Eski belediye başkanı oğlu tarafından baltayla öldürüldü
Konya'nın yüksek kesimlerinde kardelenler görücüye çıktı
Oyuncaklarıyla oynarken hayatını kaybetti
Konya, Hatay'da tarihi ayağa kaldırdı
Kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aranan 15 suçlu Türkiye’ye getirildi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından otomotivde yerli katkı oranı düzenlemesine ilişkin açıklama
Konyaspor'da biletler kapış kapış gitti!
Haber Ara