Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da 120 bin TL değerindeki malzemelerle kayıplara karışan oto faresi suç üstü yakalandı

Konya’da bir yazılım şirketine ait otomobilden bilgisayar ve bilgisayar malzemeleri çalan hırsız, polis ekiplerince yakalanarak cezaevine gönderildi.

Selçuklu İlçesi İhsaniye Mahallesinde gece saatlerinde park edilmiş halde bulunan aracın içini inceleyen hırsız, aracın kapısını zorlayarak açıp içerisinde bulunan yaklaşık 120 bin TL değerindeki 2 bilgisayar ve elektronik malzemeleri alarak kayıplara karıştı.
Sabah saatlerinde işe gitmek için bir yazılım şirketine ait kendisine tahsis edilmiş aracına gelen M.Ç., aracın içerisinde ve bagajdaki bilgisayarların ve malzemelerin olmadığını fark ederek olayı polis ekiplerine bildirdi.
HIRSIZLIK ANI KAMERALARA YANSIDI
Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tespit edilen onlarca kameradan yüzlerce saatlik görüntüyü izleyerek şüpheliyi tespit etti. Şüphelinin hırsızlık anı ise saniye saniye kameralara yansıdı. Aracın sağ ön kapısını zorlayarak giren hırsızın rahat tavırları da dikkat çekti.
HIRSIZ YİNE İŞ ÜSTÜNDEYKEN YAKALANDI
Araçtan çaldığı malzemelerle şüphelinin gittiği yolları adım adım takip eden polisler, şüphelinin bulunduğu bölgede dar alan çalışması yapmaya başladı. Bölgeyi tarayan ekipler, hırsızla eşkali tutan bir kişinin yol kenarına park edilmiş arabaları incelediğini fark ederek takibe aldı. Bir süre şahsı uzaktan izleyen polisler, bilgisayar hırsızının bu şahıs olduğunu ve hırsızlık yapmak için arabaları incelediğini tespit ederek şahsı gözaltına aldı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ
5 suç kaydı olduğu öğrenilen Hakan A. (39) suçunu itiraf etti. Şüphelinin, ifadesinde dizüstü bilgisayarı 5 bin TL karşılığında bir bilgisayarcıya sattığını söylemesi üzerine polis ekipleri bilgisayar dükkânına giderek iş yeri sahibi olan ve 26 suç kaydı bulunan Hüseyin K’yi (35) gözaltına alarak çalıntı bilgisayara el koydu.
TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Hakan A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken çalıntı bilgisayarı satın alan Hüseyin K. hakkında ise hırsızlık malı satın almak suçundan adli işlem başlatıldı. Şüphelinin evinde ele geçirilen çalıntı malzemeler ise sahibine teslim edildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English