Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Denizde köpek tarafından ısırılan çocuğun babası: “Oğlumun psikolojisi bozuldu”

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Darıca Mahallesi'nde denizde yüzmeye çalışan 9 yaşındaki Serkan Faruk Dikmen’in Belçika kurdu cinsi köpek tarafından ısırılması kameralara yansıdı. Baba Orhan Dikmen, çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu belirterek, şikayetçi olacaklarını söyledi.

Denizde köpek tarafından ısırılan çocuğun babası: “Oğlumun psikolojisi bozuldu”
Olay önceki gün Darıca Mahallesi'nde bulunan plajda meydana geldi. Ailesiyle birlikte Darıca plajına gelen Serkan Faruk Dikmen (9) denize girmesinin ardından Belçika kurdu cinsi köpeğin saldırısına uğrayarak kalça kısmından ısırıldı. Olayı gören vatandaşlar yardıma koşarak köpekten çocuğu güçlükle kurtardı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, yaralı çocuk olay yerine çağrılan ambulansla Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsüne, ardından da Kaşüstü Kampüsüne sevk edildi. Kalçasına 6 dikiş atılan Serkan Faruk Dikmen taburcu edildi. Olayın ardından Akçaabat İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince köpeğin sahibi M.A. yakalanırken, kişi hakkında ’taksirle yaralama’ suçundan işlem başlatıldı. İfadesinin ardından M.A. serbest bırakılırken, Serkan Faruk Dikmen’in babası Orhan Dikmen çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu belirterek, olayla ilgili şikayetçi olacağını söyledi.

Köpeğe top atıp yakala komutu iddiası

Denize giren çocuğunu arkadan gelen köpeğin ısırdığını belirten Orhan Dikmen, “Çocuğu annesiyle birlikte denize bıraktım. Denizde saat 15.00 gibi atıştırmalık bir şeyler yedikten sonra annesini bırakıp denize oynamaya gitti. Denizde, kamera kayıtlarında görüldüğü üzere denize giriyor, köpek arkadan saldırarak çocuğu kalça tarafından ısırıyor. Kalça kısmına 6 tane dikiş atıldı. Hastanede doktorun bize söylediği hayvan ısırıklarında kesinlikle dikiş kullanmadıklarını, çünkü içeride enfeksiyon yapacak olduğunu, çaresiz kaldığı için dikmiş olduğunu söyledi. Olayın görgü tanıklarından orada olanlar, çocuğu kurtarmak için yardımcı olanlar da köpek sahibinin köpeğe top atıp yakala komutu vermesinden bu olayın gerçekleşmiş olduğunu söylüyorlar. Zaten kamera kayıtlarında adamın köpeğe yakala komutu vererek elini uzatmış olduğu da açık bir şekilde görünüyor” dedi.

“Oğlumun psikolojisi iyi değil, evde devamlı 'Baba bana köpek saldırıyor’ diyor”

Olayla ilgili şikayette bulunacaklarını kaydeden baba Dikmen, “Şikayetçi olacağız. Dolayısıyla hastane süremiz oldu. Çocuk psikolojik olarak şu an iyi değil. Evde devamlı 'Baba bana köpek saldırıyor' diyor. İki buçuk yaşında bezden çıkmış çocuk ilk defa altını ıslattı. Çocuk için zor bir süreç, bizim için zor bir süreç. Hayvan hakları olduğu zaman herkes ayağa kalkıyor, bu dakikaya kadar benim yanıma gelen ilk sizlersiniz. İnşallah sesim duyulur, başka aileler acı çekmez. Toplu alanlarda, çocukların olduğu yerlerde köpek denize girebiliyor mu onu bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla Trabzon’da ilk olay bu. İnşallah başka ailelerin başına gelmez” diye konuştu.
Çocuğunun olayın etkisiyle uyku uyuyamadığını ifade eden Dikmen, “Çocuk uyku uyumuyor. Devamlı 'Köpek bana saldırdı' diyor. Uykusunda kendini atıyor. Şu an çocuk açısından sıkıntılı bir süreç var. Doktora getirmeyi düşünüyoruz, psikolojik destek alıp biz de gidip. Çocuk için bakalım bizi nasıl bir süreç bekliyor psikolojik olarak ama zor günler bekliyor, öyle görünüyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 6
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English