Kayseri'de cin çıkarma iddiasıyla 18 yaşındaki C.A.'ya cinsel istismarda bulunan tutuklu sanık İ.K., 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri Develi Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık İ.K., mağdur C.A. (18) ile taraf avukatları hazır bulundu.
İ.K. savunmasında suçsuz olduğunu belirtip, tahliyesini ve beraatini isterken; sanık avukatları da mağdurun çelişkili beyanları olduğunu ve istismara karşı somut delil olmadığını savunarak, müvekkillerinin beraat ve tahliyesini talep etti.
HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
Mahkeme heyeti, sanık İ.K.'yı, "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan önce 10 yıl hapis cezasına çarptırdı ardından "iyi hal" indirimi uygulayarak cezasını 8 yıl 4 aya düşürdü. Ayrıca mahkeme, "Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılığa teşebbüs etme" suçundan ise delil yetersizliğinden beraat kararı verdi.
"İÇİNDE BEŞ TANE CİN VAR"
C.A., girdiği bunalımdan dolayı dayısının arkadaşının önerisi ile İ.K.'ya gittiğini söyleyip, şunları kaydetti: "Elimin içine bazı işaretler çizdi. Sırtımı açmamı istedi. Neden böyle yaptığını sorduğumda ise 'Benim işime karışma' diyerek tersledi. 'İçinde şu an 5 tane cin var. 2'si hamile 3’ü de vücudunda geziyor' dedi.
Para ile vereceği kolyeyi takmazsam, cinler bize musallat olurmuş. Babamlara da bana inanmamalarını söylemiş.
'Onun söylediği şeyler yalan, ona bunları içindeki cinler söyletiyor' demiş.
Ailem de bu yüzden bana inanmıyordu. Tedavi ederken kapı kapalıydı. Çıkmak istedim ama beni çıkarmadı."
NE OLMUŞTU?
Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde 2024 yılında C.A., dayısının arkadaşının önerisi ile kendisini "hoca" olarak tanıtan İ.K.'nın evine gitti. İ.K.'nın C.A.'yı kimsenin bulunmadığı bir odaya alarak, cin çıkarma iddiasıyla istismar ettiği ileri sürüldü.
C.A.'nın durumu okulda rehberlik öğretmenine anlatmasının ardından tutulan tutanak sonrası gözaltına alınan İ.K. tutuklandı.
Develi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak, iddianame hazırlandı.
İddianamede İ.K. hakkında, "Çocuğun cinsel istismarı" ve "Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılığa teşebbüs etme" suçundan dava açıldı.
Kaynak: DHA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Nerden baksan tutarsızlık diye bir şarkı vardı.
Neyin iyi hal indirimi şimdi bu sahtekatara
Yorum Yap
Parka gitmek için evden ayrılan çocuk her yerde aranıyor
Bakan Fidan: Gazze'de sürekli ihlal edilen bir ateşkesle karşı karşıyayız
Bakan Bayraktar: Türkiye'de her bir saatte yaklaşık 10 dönüm güneş tarlası kuruyoruz
Afyonkarahisar-Konya kara yolunda beton mikserine çarpan otomobil hurdaya döndü! Sürücü hayatını kaybetti
Otomobil patladı, feci şekilde can verdi
Akşam saatlerinde apartman yangını! 9 kişi hastaneye kaldırıldı
Bakan Memişoğlu yurt dışına giden hekim sayısını açıkladı
Konya’da otomobil refüje çıktı: 3 yaralı
Konya'da otomobil tıra çarptı! 22 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Konya'da dağda kalp krizi geçiren şahıs hayatını kaybetti
TBMM'de taciz soruşturması: Gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı
12 yaşındaki ortaokul öğrencisine akran zorbalığı!