Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

BTSO projelerinde yer alan firmalar, Malezyalı temsilcilerle buluştu

Anadolu Ajansı haberine göre;

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Ticaret Bakanlığının destekleriyle devam eden Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) projelerinde yer alan firmalar, Malezya'dan gelen iş dünyası temsilcileriyle buluştu.


BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, oda öncülüğünde yürütülen dondurulmuş ve işlenmiş gıdalar ile mobilya ve kimya sektörleri UR-GE projelerindeki 40 firma, Malezyalı sektör temsilcilerinin yer aldığı ticaret heyeti ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.


Programda, UR-GE firmalarıyla Malezya heyeti arasında ticari iş birliklerini geliştirme konusunda mutabakatlar sağlandı.


Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen BTSO Kimya Konseyi Başkanı İlker Duran, Türkiye'nin ihracat, katma değerli üretim ve nitelikli istihdam noktasında önemli hedeflerinin olduğunu belirtti.


Kimya sektörü temsilcileri olarak Türkiye'nin bu alandaki potansiyelini artırmak için çalıştıklarını bildirerek BTSO'ya organizasyondan dolayı teşekkür eden Duran, "İhracata dayalı kalkınma modeli ülkemizin üzerinde çalıştığı bir konu. Odamız ev sahipliğinde düzenlenen ikili iş görüşmeleri bu noktada önemli. Nitelikli alıcı firmalar Bursa'ya getirilmiş. Nokta atışı görüşmeler yapıldı." ifadelerini kullandı.


BTSO 38. Meslek Komitesi Başkanı ve UR-GE Üyesi Orhan Gümüş de firma olarak ihracat pazarlarını geliştirmek adına çalışmalar yürüttüklerini, Malezya'dan gelen firmalarla verimli iş görüşmeleri yaptıklarını aktardı.


- "Asya, alım gücü gittikçe artan bir kıta"


UR-GE Üyesi ve Saran Kozmetik Yönetim Kurulu Üyesi Özge Öğütcü ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle fuarların iptal edildiği bir dönemde BTSO ev sahipliğinde yapılan ikili iş görüşmesi organizasyonlarının firmalar için büyük fırsat olduğunu belirterek, şunları kaydetti:


"Asya, alım gücü gittikçe artan bir kıta. Bölge insanlarının ihtiyaçlarını iyi analiz edip özel ürünler çalışıp farklı bir pazar oluşturulabiliriz. İkili iş görüşmelerinde firmaların iş alanlarıyla alakalı eşleştirmeler yapılmış. Fuara gittiğinizde kendi alanımızda direkt müşteri bulmakta zorlanabiliyoruz. Bu organizasyonlara çok ihtiyacımız var."


Malezya'dan gelen Malakat Corporation firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Fadzıl Hashim, Türkiye'nin gıda, mobilya ve kimya sektörlerinde önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.


Bursalı firmalarla sonuç odaklı ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiklerini, yeni iş bağlantıları kurduklarını bildiren Hashim, "BTSO'ya organizasyon için çok teşekkür ederim. Bursa'da çok iyi ağırlandık. Firmaların üretim kalitesi üst seviyede. Bursalı firmalarla çalışmayı hedefliyoruz. Bu noktada ülkelerimiz arasında yeni iş birliklerinin olacağı bir sürecin başlayacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English